Letselschade door een hondenbeet

In Nederland houden wij op dit moment ongeveer 2,2 miljoen honden. Met een bevolking van ongeveer 16,7 miljoen deelt dus één op de zeven Nederlanders zijn huis met een hond. Letselschade door een hondenbeet wordt jaarlijks meer dan 150.000 keer gemeld!

Hoewel de meeste honden erg vriendelijk zijn en zelden agressief verdrag tonen komt het onder verschillende omstandigheden voor dat het natuurlijke instinct naar boven komt en de hond overgaat tot het bijten of aanvallen van een persoon of ander dier. In de regel loopt het met een sisser af maar een hondenbeet kan serieus letsel tot gevolg hebben en in sommige gevallen zelfs tot de dood leiden. Ook het emotionele letsel van een hondenbeet kan levenslang gevolgen hebben.

Bij Hijink advocaten zijn letselschade specialisten in dienst met ruime ervaring in het bijstaan van personen die lichamelijk en geestelijk letsel hebben opgelopen als gevolg van een dierenbeet. Wij ondersteunen u  bij het verhalen van de door u geleden schade.

Wist u dat .. persoonlijk letsel als gevolg van hondenbeten is verantwoordelijk voor 1/3 van alle verzekeringsclaims van huiseigenaren.

Onderwerpen die in dit artikel over letselschade door hondenbeten aan bod komen:

letselschade door een hondenbeet