Soms lijkt het niet anders te kunnen dan je gelijk te halen bij een rechter, waarbij je bijgestaan wordt door een advocaat. Hiervoor kunt u bij Hijink Advocaten terecht. Regelmatig is het ook mogelijk om op een andere manier naar een oplossing te zoeken. Denk dan aan mediation. Je gelijk halen of toch eerst praten met een mediator?

Ook voor mediation bent u bij Hijink aan het goede adres. Met een onafhankelijke en dus neutrale mediator gaat u gezamenlijk met uw conflictpartner opzoek naar oplossingen. De resultaten zijn soms verrassend maar ook voorspelbaar en de partijen hoeven elkaar alleen maar te overtuigen van bepaalde gedachten. De oplossing kan dus simpel zijn. Dit is natuurlijk niet altijd het geval.

Uit de mediation praktijk

Mediation arnhem nijmegenUit de praktijk merk ik als mediator dat partijen vaak op een laat tijdstip zich dusdanig in het nauw gedreven voelen dat ze wel tot actie over moeten gaan. De vraag is dan, is dat te laat?  Maar ook, hoe nu verder? Veel emoties komen er bij kijken, een strijdbare partij wil graag via de bekende paden zijn gelijk halen. Hierbij wordt dan gedacht om een advocaat in te schakelen. Er wordt dan niet altijd de afweging gemaakt of dat in die bepaalde situatie de juiste route is. Immers is het mogelijk dat er door deze route het pad om terug te gaan beschadigd wordt. Met het pad terug bedoel ik hiermee, dat de relatie wordt hersteld en dat partijen in de nabije (toekomst) weer een goed verstandhouding hebben.

Conflictbeheersing en behoud relaties door mediation

Om niet verzeild te raken in dit stadium van de het conflict is het de kunst om vroegtijdig aan oplossingen te gaan denken. Waarschijnlijk doen veel partijen dit al wel, maar staan er op dat moment nog (persoonlijke) factoren in de weg. Dit kan van alles zijn wat voor iedereen en iedere situatie persoonlijk is. Wanneer een partij wel bedenkt om vroeg in een conflict of kwestie met elkaar in gesprek te gaan, dan heeft dat een belangrijke bijdrage om het niet uit te laten groeien tot een groter conflict, maar staat een oplossing dichterbij.

De voordelen hiervan liggen voor de hand; u heeft minder negatieve emoties, het is kosten besparen en kan leiden tot extra omzet en het is efficiënt. Wanneer partijen eerder een goed gesprek hebben of starten met mediation is er eerder resultaat, dan wanneer men af wacht tot dat het verergert.

Heeft u een (dreigend) conflict? Overweeg mediation!

Heeft u een dreigend conflict. Dan is dit het moment om aan oplossingen te gaan denken. Praten over oplossingen in een vroeger stadium is beter dan proberen om achteraf een conflict te lijmen. Vindt u het moeilijk om uw situatie bespreekbaar te maken, wij helpen u dan graag met deze conflictbemiddeling. Neem vrijblijvend contact op met onze mediator in Arnhem (026) 4423913 of Nijmegen (024) 3886680.

Door: W.J.W.M. (Wouter) NiesinkMfN-Registermediator