Smartengeld voorbeelden: hoofdletsel, hersenletsel, zenuwletsel en psychische schade. Hoeveel smarten geld krijg ik? Een veel gestelde vraag die lastig te beantwoorden is. Smartengeld is altijd specifiek afgestemd op het geval en de persoon. Hieronder enige indicaties van de hoogte van het smartengeld. De onderstaande smartengeld voorbeelden zien op hoofdletsel, hersenletsel, zenuwletsel en psychische schade. De letselschade is in deze smartengeld voorbeelden ontstaan door een ongeval.

De hoogte van smartengeld bij hoofdletsel, hersenletsel of zenuwletsel kan sterk uit een lopen. Uiteraard is de ernst van het ongeval en het letsel hierbij van groot belang. Toegekende bedragen Smartengeld hersenletsel hoofdletsel zenuwletsellopen van € 500,– tot bedragen van € 136.000,–. In de praktijk worden wel de volgende letsel categorieën gebruikt: gering letsel, licht letsel, matig letsel, ernstig letsel, zwaar letsel, zeer zwaar letsel, uitzonderlijk zwaar letsel. Dit artikel bespreekt diverse toegewezen smartengeld bedragen uit alle letselcategorieën. De smartengeld voorbeelden zien op letsel dat is ontstaan door een ongeval en waarbij hoofdletsel, hersenletsel, zenuwletsel of psychische schade is ontstaan.

Smartengeld hersenletsel hoofdletsel zenuwletsel

Om uw aanspraak op smartengeld te bespreken met een letselschadespecialist kunt u bellen met 0800-44 55 000. U kunt ook onderstaand het contact formulier invullen dan nemen wij contact met u op.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Smartengeld overlijden hond

Een man in Rotterdam die door zijn hond plotseling de weg werd opgetrokken liep zelf enige geringe lichaamsverwondingen op. Zijn hond overleed ter plekke. De man is op leeftijd. Zijn eigen verwondingen zijn klein, maar het verlies van zijn hond grijpt hem erg aan. Er wordt een bedrag van € 500,– aan smartengeld toegekend. De smartengeld toekenning ziet dus met name op het psychisch letsel.

Ook interessant: smartengeld bij overlijden (affectieschade).

Smartengeld aanrijding door motor, geen voorrang verleend

Een veertienjarig meisje dat geen voorrang verleend en door een motor wordt aangereden moet enige tijd in het ziekenhuis verblijven. Ook heeft zij geheugenverlies betreffende het ongeval. De rechtbank kent haar een bedrag van € 1.187,– aan smartengeld toe.

Smartengeld aanrijding op de fiets

Een buitenlandse student wordt aangereden op de fiets. Hij herstelt psychische volledig. Ook rond hij zijn studie af. Hij loopt hierbij wel studievertraging op. Vanwege de spanningen, gederfde levensvreugde en de vertraging in zijn studie wordt een bedrag van € 2.579,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld getuige Bijlmer ramp

Een man die getuige was dat een Boeing inslaat in een flat op enkele tientallen meters van zijn eigen woning en daarbij ook zijn eigen woning verliest. Vanwege de doodsangsten die de man Logo-letselschade-raaddoorstond en de psychische problemen die daarvan het gevolg zijn wordt een bedrag van € 3000,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld hersenschade door oplosmiddelen

Een 52 jarige man heeft twintig jaar gewerkt als afdelingshoofd van een verfspuiterij. Door de daar gebruikte oplosmiddelen is er sprake van een hersenbeschadiging (CTE chronische toxische encephalopathie). Hij is voor 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt. Er is sprake van afgenomen mentaal temp, zijn geheugen is aangetast, zijn reukvermogen is aangetast, zijn motoriek is licht gestoord en hij heeft moeite om zijn aandacht er bij te houden in complexe situaties. De rechtbank kent een bedrag van € 12.000,– aan smartengeld toe.

Ook interessant: Letselschade door oplosmiddelen (CTE/Schildersziekte / OPS).

Laat u goed voorlichten over de mogelijkheden in uw letselschade zaak. Neem contact op met een letselschade expert!

Smartengeld voor ongeval voor geboorte

De moeder van het slachtoffer raakt betrokken bij een auto-ongeval. Hij wordt geboren met een spoed keizersnede. Er is sprake van ongeveer 7 minuten zuurstofgebrek. De moeder moet na de geboorte nog drie weken in het ziekenhuis blijven. Ook na dat ze uit het ziekenhuis is ontslagen wordt de moeder nog regelmatig opgenomen. Dit leidt tot een hechtingsprobleem bij het slachtoffer. Het zuurstof gebrek leidt tot hersenletsel. De rechter kent een bedrag van € 20.000,– aan smartengeld toe.

Smartengeld aarijding auto vrachtauto

Een 34 jarige vrouw is in haar auto aangereden door een vrachtauto. De vrouw raakt ernstig gewond. Zij loopt meerdere fracturen op. Er is ook sprake van schedelletsel. De vrouw heeft blijvend last van een geheugen- en concentratiestoornis. Daarnaast is de vrouw blijvend beperkt bij zware lichamelijke arbeid. De vrouw kan een geplande postacademische studie niet meer volgen. De hoogte van het smartengeld wordt mede bepaald door een verlies aan arbeidsvreugde. De rechtbank kent een smartengeldbedrag van € 34.000,– toe.

Smartengeld aangereden op fiets

Een 6 jarig meisje is aangereden op de fiets. Het meisje is hierdoor bijna volledig functioneel invalide en zal nooit zelfstandig kunnen functioneren. De rechtbank kent een bedrag van € 56.723,– aan smartengeld toe.

Ook interessant: letselschade van zwakkere weggebruikers fietsers en voetgangers (artikel 185 Wegen verkeers wet)

Smartengeld aanrijding door snelheidsovertreder

Een 10 jarige jongen wordt geschept bij het oversteken door een auto die te hard rijdt. De jongen ligt 4 weken in coma en gaat daarna door een moeizame, pijnlijke en langdurige revalidatie. De Logo Keurmerk Letselschadejongen zal altijd zorgafhankelijk zijn door diverse blijvende gevolgen van het ongeval. Er is onder andere sprake van blijvend hersenletsel, een spraak probleem, loopstoornissen en duizeligheid. Het zelfbeeld van de jongen is zeer negatief na het ongeval en er is sprake van een sociaal isolement. De rechtbank kent een bedrag van € 85.000,– toe.

Smartengeld aanrijding bij oprijden voorrangsweg

Een vrouw wordt bij het oprijden van een voorrangsweg aangereden door een auto. Zij ligt geruime tijd in coma. Er is sprake van een ernstige hersenbeschadiging. Hierdoor is zij langdurig invalide. De rechtbank kent een bedrag van € 101.646,– aan smartengeld toe.

Smartengeld fietser aangereden door spookrijdende brommer

Een 25 jarige man wordt op de fiets aangereden door een brommer die aan zijn kant van de weg rijdt. De man ligt een tijde in coma, revalideert 6 jaar, ondergaat talloze operaties. Hij kan als gevolg van het ongeval niet meer lopen. Zijn spraakvermogen is aangetast. De dagelijkse verzorging kan de man niet meer zelf. Zelfstandig wonen is dan ook uitgesloten. Deelname aan het economisch leven is uitgesloten. Voor zijn sociale leven is de man afhankelijk van hulp. Zijn geheugen is zwak. Daarnaast zijn er cognitieve stoornissen. De man ontvangt een bedrag van € 136.134,– aan smartengeld.

Laat u goed voorlichten over letselschade, smartengeld en uw letselschade claim. Neem contact op! 

info@hijink.com0800 44 55 000

 

 

Ook interessant:

Letselschade verkeersongeval;

Letselschade amputatie;

Letselschade bij een bouwongeval.