Ziek op vakantie

Vakantiekriebels en zomerziekte: ziek op vakantie

De zomer is in volle gang en dit betekent voor veel werknemers dat de vakanties voor de deur staan.

Ziek op vakantie

Natuurlijk hoop je tijdens de vakantie 100 % te kunnen ontspannen en genieten, maar wat als je onverwachts ziek wordt en je vakantie in het water valt? Worden deze dagen alsnog van je vakantiesaldo afgehaald? Of wat als je al ziek bent en toch op vakantie wilt. Mag dit?

 

Wat te doen bij ziekte tijdens vakantie

Als je op vakantie gaat en je helaas ziek wordt, dan is het verstandig om je zo snel mogelijk ziek te melden bij de werkgever. Afhankelijk van de ziekte, kan een bedrijfsarts contact opnemen of zal je een bedrijfsarts moeten bezoeken. Vooral als je niet bij de bedrijfsarts kunt langskomen omdat je bijvoorbeeld in het buitenland zit, is het goed om ter plaatse een arts/specialist te bezoeken en verslag van het spreekuur mee te nemen, zodat je bewijs hebt van de ziekte. Als vervolgens kan worden vastgesteld dat je ziek was, dan zullen de ziektedagen niet in mindering worden gebracht op het vakantiesaldo.

Ook als je al ziek bent, dan mag je gewoon op vakantie. Het kan natuurlijk zo zijn dat je wegens ziekte niet kan werken, maar wel toe bent aan een paar dagen vakantie. In die situatie kun je via de binnen het bedrijf geldende regels vakantie aanvragen en in beginsel moet de werkgever hier ook akkoord voor geven. Dit overigens tenzij de bedrijfsarts adviseert dat de gewenste vakantie niet goed is voor het herstel. Als de vakantie is goedgekeurd, dan worden deze dagen wel van het vakantiedagensaldo afgetrokken.

Advies arbeidsrecht en vakantieziekte?

Wilt u meer weten over arbeidsrecht, vakantieziekte en ziek op vakantie, bel dan met onze arbeidsrecht advocaat in Arnhem of Nijmegen. Graag zijn wij u van dienst met juridisch advies. Bel 026-442 39 13 ( Arnhem ) of 024-388 66 80 ( Nijmegen ).

Voor nu, ik zou zeggen:
Fijne vakantie! bonnes vacances! buona vacanza!

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres