Contact

Publiciteit en pers

Publiciteit en pers : Met spraakmakende, maar ook juridisch vernieuwende  zaken haalt HIJINK Advocaten met enige regelmaat het landelijke en regionale nieuws. Niet iedere zaak is hiervoor geschikt, bijvoorbeeld omdat deze -zelfs geanonimiseerd- is te herleiden tot een persoon of voor de betrokken partijen te confronterend is.

HIJINK Advocaten zal altijd met respect berichten over alle betrokken partijen. In alle gevallen zal onze klant zelf ook toestemming verlenen voor publicatie en/of de jurist de kwestie naar buiten brengt. Ook moet het niet zo zijn dat de berichten in de media een behoorlijke rechtsgang of de behandeling van een zaak frustreert.

Waarom publiciteit en pers

Voor alle rechtszaken geldt dat het soms zo kan zijn dat publiciteit een gunstig of versnellend effect heeft. Steeds wordt deze afweging gemaakt. Zeker als een kwestie voor meerdere betrokkenen speelt en vaker aan de orde is, kan publiciteit er aan bijdragen dat er een breder draagvlak komt en druk legt om te komen tot een oplossing. Regelmatig komt het voor dat door publiciteit blijkt dat de betrokkene/klant niet de enige is. De betrokkenen/klant kan zich gesteund voelen als er medestanders of lotgenoten zijn. Partijen weten meestal niet van het bestaan van de juridische mogelijkheden. Door uitwisseling van informatie en belevingen komt de oplossing misschien dichterbij en wordt de noodzaak daartoe ook groter.

Zaken waarin HIJINK Advocaten landelijke publiciteit bereikte waren bijvoorbeeld:

 • Koninginnedagdrama, 2009
 • De als plastisch chirurg bijklussende huisarts, 2011
 • Salmonellavergiftiging zalm van Foppen, 2015
 • De “horrorarts” uit Huissen in, 2015.

Niet alleen spraakmakende zaken van HIJINK Advocaten komen in de pers. Ook worden wij regelmatig benaderd voor input door journalisten en TV programma’s.

Meer weten of contact?

Neemt u dan contact op door middel van het invullen van het contactformulier of belt u ons direct zelf via 0800 44 55 000. Wij werken landelijk.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres Toelichting

  Onze specialisten

  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  C. Nieuwenhuis
  M.A.H.J. van de Pol

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief