Eerste uitspraak Kamer Langlopende Letselschadezaken (LLZ)

De Letselschade Raad heeft naar buiten gebracht dat de Kamer Langlopende Letselschadezaken haar eerste letselschadezaak heeft afgerond.

Uit het nieuwsbericht van de Letselschade Raad blijkt dat de betrokken partijen tevreden zijn over de behandeling door de Kamer Langlopende Letselschadezaken (Kamer LLZ). Het letselschade slachtoffer was blij met de snelheid waarmee de zaak werd behandeld en voelde zich (voor het eerst) echt gehoord.

Volgens de Letselschade Raad is het succes van de pilot mede te danken aan de kwaliteit van de Kamer LZZ zelf. Een uitspraak van hooggekwalificeerde professionals heeft volgens de Letselschade Raad veel draagvlak. Dit draagt bij aan het accepteren van de (bindende) uitspraak.

Eerste uitspraak Kamer Langlopende Letselschadezaken (LLZ)

Bindende uitspraak Kamer Langlopende Letselschadezaken (LLZ)

Partijen kunnen een geschil gezamenlijk voorleggen aan de kamer. Een uitspraak van de Kamer LLZ is bindend voor beide partijen.

De Kamer Langlopende Letselschadezaken is opgericht om de problemen bij de afhandeling van letselschade zaken aan te pakken. Veel letselzaken hebben een lange looptijd en lijken vast te lopen. De Kamer LLZ biedt een oplossing voor dit probleem.

Uitspraak niet openbaar

De uitspraak van de Kamer LLZ is in verband met de privacy niet openbaar. Over de hoogte van de letselschadevergoeding is daarom geen informatie beschikbaar.

Bron: Letselschade Raad

Vragen?

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief