Hoge Raad wijst schadeclaim Chroom-6 toe

De Hoge Raad deed op 3 december 2021 uitspraak in een zaak van vier defensiemedewerkers die jarenlang met Chroom-6 werkten.

De Hoge Raad bevestigde een uitspraak van het hof Den Bosch. Defensie, de voormalig werkgever, is aansprakelijk voor de letselschade van vier voormalig werknemers met gezondheidsklachten. De vier mannen werkten als onderhoudsmedewerker bij Defensie en werden langdurige blootgesteld aan schadelijke stoffen. De Hoge Raad vindt bewezen dat de gezondheidsklachten van de eisers het gevolg zijn van het werken met gevaarlijke stoffen.

Hoge Raad wijst schadeclaim Chroom-6 toe, hoge raad chroom 6, arrest chroom 6

De zieke werknemers eisten schadevergoedingen van 1 tot 6 ton. Zij vonden een eerder aangeboden compensatieregeling van 40.000 euro te laag en stapten naar de rechter. De hoogte van de schadevergoeding is niet vastgesteld in deze procedure. Partijen moeten hierover nog onderhandelen.

Ook voor andere slachtoffers van het werken met Chroom-6 kan dit een belangrijk arrest zijn. Zij kunnen mogelijk een beroep doen op de rapportages van het RIVM die het causaal verband tussen de werkzaamheden en gezondheidsklachten aantonen.

Bron: Arrest Hoge Raad

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief