Letselschade

Letselschade Advocaat

Kosten letselschade advocaat

Wat kost een letselschade advocaat? Het inschakelen van een letselschade advocaat is in veel gevallen gratis.

Veel mensen willen weten wat de kosten zijn van een letselschade advocaat. De aansprakelijke partij betaalt de kosten van uw letselschade advocaat. Dit staat in de wet. Een deel van uw schade bestaat namelijk uit de kosten die u maakt om uw schade te verhalen. Dit noemen we buitengerechtelijke kosten. Deze aansprakelijke partij die uw letselschade betaalt, betaalt daarom ook de kosten voor het inschakelen van een belangenbehartiger bij letselschade.

Onze advocaten en juristen maken met u bovendien altijd een heldere afspraak over de kosten. U weet dus precies waar u aan toe bent en wordt nooit verrast met facturen. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Kosten letselschade advocaat BGK

De kosten van een letselschade advocaat bestaan uit buitengerechtelijke kosten en proceskosten. Buitengerechtelijke kosten (BGK) zijn kosten die gemaakt zijn om zonder tussenkomst van een rechter een schadevergoeding te krijgen. Ook kosten die gemaakt zijn om de omvang van de schade vast te stellen vallen onder de BGK. De BGK brengt een letselschade advocaat rechtstreeks in rekening bij uw tegenpartij.

Kosten letselschade advocaat proceskosten

De regeling voor vergoeding van BGK en proceskosten verschilt. Proceskosten zijn kosten voor het voorbereiden en voeren van een procedure. Veruit de meeste letselschade zaken komen niet bij een rechter. De betrokken partijen sluiten de zaak af met een overeenkomst over de schadevergoeding. In veel letselschadezaken ontstaan dus alleen BGK en geen proceskosten. Slechts in 3 procent van alle letselschade zaken wordt een procedure gevoerd bij een rechtbank. Proceskosten zijn daarom bij letselschade meestal niet aan de orde.

Kosten letselschade advocaat no cure no pay

No cure no pay betekent dat een advocaat alleen kosten in rekening brengt als een letselschadezaak succesvol is afgesloten. Betaalt de tegenpartij niet dan betaalt u uw advocaat ook niet. Deze regeling is echter in de meeste gevallen ongunstig voor het slachtoffer. De kosten van een letselschade advocaat maken namelijk deel uit van de schadeclaim. Als u een schadevergoeding krijgt, betaalt de tegenpartij ook de kosten van uw letselschade advocaat. No cure, no pay betekent daarom meestal dat uw advocaat tweemaal betaalt krijgt en u een deel van uw schadevergoeding afstaat.

Kosten letselschade advocaat

Letselschade advocaat inschakelen

Onze letselschade advocaten bespreken graag met u wat u is overkomen. Aan de hand van uw verhaal helpen wij u direct verder. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in voor een terugbelverzoek.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief