Letselschade

Letselschade claimen

Letselschade claimen na een ongeluk doet u door de tegenpartij aansprakelijk te stellen. U kunt uw letselschade claim ook kosteloos laten afhandelen door een professional.

Letselschade claimen is in veel gevallen gratis, omdat de tegenpartij de kosten van de schadeclaim betaalt. Met onze hulp heeft u de beste kans op een rechtvaardige schadevergoeding. Mensen die hun letselschade claim laten afhandelen door een professional krijgen meer schade vergoed.

U kunt letselschade claimen als uw schade voor rekening van een ander komt. Bijvoorbeeld een automobilist, werkgever of medicus. Neem contact op zodat u direct weet of u letselschade kunt claimen.

Letselschade claimen

Hoe kan ik letselschade claimen?

U kunt letselschade claimen door een letselschade expert in te schakelen. Wij helpen mensen om een eerlijke schadevergoeding te krijgen na een ongeluk. Wij zorgen in dat geval voor de aansprakelijkstelling, het opvragen van medische gegevens, berekenen van de schade, de bewijslevering en alle andere werkzaamheden. Juridische hulp bij letselschade is bovendien meestal gratis.

Zelf letselschade claimen? U stelt voor een letselschade claim de tegenpartij aansprakelijk. Dit is een (bij voorkeur schriftelijke) mededeling dat u een schadevergoeding wilt. Geef aan wanneer en hoe de schade is ontstaan en wat uw schade is. Vervolgens kunt u met de tegenpartij onderhandelen over een vergoeding voor uw schade. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid afwijzen. Het slachtoffer is in dat geval verplicht om de schuld en de schade te bewijzen.

Letselschade claim berekenen

De hoogte van de letselschade claim is afhankelijk van uw schade. Schadeposten zijn altijd persoonlijk. De schade bestaat uit alle kosten die het gevolg zijn van het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan eigen risico, medische behandeling, medische hulpmiddelen, verzorging, hulp in de huishouding etc. Ook gemist inkomen of omzet is een veelvoorkomende vaak vaak grote schadepost.

Naast de vergoeding van schade en kosten bestaat de letselschade claim uit smartengeld. Dit is een vergoeding voor verdriet, pijn, ongemak, schaamte en ander lastig in geld uit te drukken letsel. Bekijk onze smartengeld voorbeelden voor inzicht in uw smartengeld claim.

Tijdens uw herstel kunnen wij voor u een voorschot op de letselschadevergoeding afdwingen. Hiermee kunt u uw lopende kosten voldoen. Ook een smartengeld voorschot is mogelijk.

Waarom hulp inschakelen bij het claimen van letselschade?

Letselschade claimen is helaas dusdanig ingewikkeld dat hulp van een deskundige altijd verstandig is. Bovendien betaalt de aansprakelijke tegenpartij in veel gevallen uw advocaatkosten. Mensen vergeten vaak schadeposten. Mensen die hun letselschade laten claimen door een professional krijgen daarom vaak een hogere letselschadevergoeding. Het is daarnaast belangrijk rekening te houden met de rekenrente, eventuele belastingheffing en toekomstige ontwikkelingen. In de praktijk zien we bovendien vaak dat mensen instemmen met een te laag schade bedrag. Wij bespreken graag met u wat we voor u kunnen doen.

Hulp bij uw letselschade claim

Bel om uw claim te bespreken of om een afspraak te maken naar 0800- 44 55 000. U kunt ook een e-mail sturen naar info@hijink.com. Bovendien kunt u het onderstaande contactformulier gebruiken als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief