Letselschade

Letselschade door een verkeersongeval

Spierpijn na auto ongeluk

Spierpijn ontstaat door een beschadiging van spierweefsels. Kneuzing van spieren bij een auto ongeluk veroorzaakt spierpijn. Spierpijn kan ook wijzen op ernstig letsel zoals whiplash.

Bij een auto ongeluk absorbeert het menselijk lichaam veel kracht. De gevolgen van een auto ongeluk merkt u niet altijd direct. Kneuzing en overbelasting van spieren veroorzaakt spierpijn na een auto ongeluk. Spierpijn kan bovendien wijzen op beschadiging van spierweefsel. Laat u daarom direct onderzoeken. Ook bij lichte klachten. Maak altijd een afspraak met uw huisarts.

Behandeling spierpijn na auto ongeluk

Wees voorzichtig. Onderschat de gevolgen van een ongeluk niet. Laat u na een aanrijding onderzoeken door uw huisarts en goed adviseren. Zelf uw spieren losmaken of sporten na een auto ongeluk is geen goed idee. Uw huisarts kan u ook doorverwijzen voor behandeling of advies.

Nekpijn, hoofdpijn en spierpijn na een auto ongeluk zijn whiplash symptomen. Bepaalde auto ongelukken zoals de kop-staartbotsing/achteraanrijding, veroorzaken een slinger beweging van het hoofd. Deze beweging beschadigt de nekspieren. Ook een lichte botsing veroorzaakt soms ernstig nekletsel. Ernstig letsel veroorzaakt direct na een ongeval soms slechts lichte klachten, zoals lichte spierpijn. Bezoek daarom altijd een arts bij spierpijn na een auto ongeluk.

Spierpijn na auto ongeluk

Aansprakelijkheid

De veroorzaker van een auto ongeluk vergoedt vaak uw schade. Ook een werkgever of verzekeraar betaalt soms uw schade. Hiervoor moet de aansprakelijkheid vaststaan. Bij een verkeersongeval beoordelen we de aansprakelijkheid aan de hand van verkeersregels. De veroorzaker van een auto ongeluk betaalt uw gehele of een deel van uw schade.

Meestal vertegenwoordigt een verzekeraar de veroorzaker van een auto ongeluk. Daarom is een schadevergoeding krijgen niet altijd eenvoudig. Verzekeraars wijzen aansprakelijkheid voor schade graag af. Daarom is deskundig advies en juridische bijstand na een auto ongeluk belangrijk. Dat maakt het verschil tussen uw eigen schade dragen en een rechtvaardige schadevergoeding.

Schadevergoeding spierpijn na auto ongeluk

U krijgt een letselschadevergoeding als een ander aansprakelijk is voor uw schade. Een deel van de vergoeding is het smartengeld. Naast smartengeld bestaat de schadevergoeding uit al uw kosten en gemist inkomen. De schade moet wel in direct verband staan met het auto ongeval. De schadevergoeding bestaat onder andere uit:

 • gemist inkomen of winst/omzet;
 • kosten voor hulp in de huishouding (ook bij hulp door familie of vrienden);
 • kosten voor tuin- en woningonderhoud;
 • vergoeding van extra kinderopvang;
 • reis- en parkeerkosten;
 • daggeldvergoeding voor verblijf in een ziekenhuis, zorgcentrum of revalidatiecentrum verblijf;
 • en een vergoeding voor geleden pijn en gederfde levensvreugde (smartengeld).

Leg uw schade goed vast. Noteer de kosten. Bewaar bewijsmiddelen, zoals bonnen, offertes en facturen. Met juridische bijstand na een auto ongeluk krijgt u eerder een schadevergoeding. De aansprakelijk partij betaalt bovendien meestal uw advocaatkosten. Daarom is uw juridische bijstand in veel gevallen kosteloos. Bespreek uw mogelijkheden. Uw letselschade bespreken met onze specialisten is altijd gratis en vrijblijvend.

Spierpijn na auto ongeluk

Laat uw schade gratis afhandelen

Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief