Letselschade

Whiplash letsel

Whiplash tips

De onderstaande whiplash tips helpen u uw schade te verhalen bij whiplash letsel.

Het krijgen van een schadevergoeding voor whiplash letsel is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen schadeclaims graag af. De onderstaande tips helpen u een schadevergoeding te krijgen voor uw whiplash letsel.

Whiplash tip 1: Bezoek een arts

Bezoek zo snel mogelijk na een aanrijding een arts. Uiteraard is het belangrijk dat u de juiste medische behandeling krijgt, maar een bezoek aan een arts is ook voor het bewijs zeer belangrijk. Het verslag van uw bezoek bewijst namelijk dat u gewond raakte en waar uw verwondingen uit bestaan.

whiplash tips, tips whiplash , wehiplash letsel tips, whiplash tip
De achteraanrijding is een van de meest voorkomende oorzaken van whiplash letsel.

Whiplash tip 2: Verzamel bewijs

Voor een schadeclaim is bewijs nodig. Dit bewijs moet de eiser leveren. Zorg daarom dat u de aansprakelijkheid van uw tegenpartij kunt aantonen. Denk daarbij onder andere aan foto’s, getuigenverklaringen en het schadeformulier.

Whiplash tip 3: Houd een overzicht bij van uw kosten

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten die het gevolg zijn van een ongeval. Om te zorgen dat u geen schadeposten vergeet, is het verstandig een overzicht bij te houden van al uw schade, kosten en extra uitgaven. Bewaar ook betalingsbewijzen, bonnetjes, offertes en andere bewijs middelen.

Whiplash tip 4: Accepteer geen afkoopvoorstel

Een afkoopvoorstel is een eenmalig bedrag waarmee de aansprakelijke tegenpartij (maar meestal diens verzekeraar) alle schade afkoopt. Dit bedrag dekt meestal niet alle schade. Bovendien is op het moment dat de verzekeraar een voorstel doet om schade af te kopen nog niet alle schade inzichtelijk.

Whiplash tip 5: Schakel gratis een advocaat in

De wet bepaalt dat de kosten die u maakt om uw schade te claimen een deel zijn van uw schade. Hieronder vallen ook de kosten van een advocaat of jurist. Deze schade betaalt de aansprakelijke tegenpartij. De kosten van een letselschade advocaat worden meestal rechtsreeks in rekening gebracht bij uw tegenpartij. U kunt uw schade dus gratis laten afhandelen. Zo krijgt u zonder moeite de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Bespreek uw letsel

Het bespreken van uw letsel met onze specialisten geeft u direct inzicht in uw rechten en mogelijkheden. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief