Soorten letselschade

Borstkasletsel

De aansprakelijke veroorzaker betaalt een vergoeding voor de schade die ontstaat door borstkasletsel.

Borstkasletsel bestaat in veel gevallen uit gekneusde of gebroken ribben. Daarnaast kan er letsel ontstaan aan de organen die beschermt worden door de borstkas. Bijvoorbeeld bij een long perforatie/klaplong door een gebroken rib of bij een hartkneuzing. Letsel aan de borstkas leidt vaak tot zuurstoftekort, ademhalingsproblemen en shock. Veel verwondingen van de borstkas, zoals een gekneusde of gebroken rib, zijn bovendien erg pijnlijk. Het letsel veroorzaakt dan ook vaak veel letselschade. Voorbeelden van borstkasletsel zijn:

 • Gebroken ribben;
 • Gekneusde ribben;
 • Een breuk in het borstbeen;
 • Hartkneuzing;
 • Klaplong (bijvoorbeeld door perforatie door een gebroken rib);
 • Fladderthorax wanneer er meerdere ribben op 2 plaatsen gebroken zijn.

Aansprakelijkheid borstkasletsel

De aansprakelijkheid voor letsel is afhankelijk van de manier waarop letsel ontstaat. Na een aanrijding of ander verkeersongeluk kijken we naar de geldende verkeersregels. Als borstkasletsel ontstaat bij een arbeidsongeval, bijvoorbeeld door een val van een ladder, betaalt de werkgever in de meeste gevallen de schade. Voor het recht op een schadevergoeding is bewijs belangrijk. Leg daarom altijd goed vast hoe uw borstkasletsel ontstond. Dit voorkomt problemen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

borstkasletsel, schadeclaim borstkasletsel. shcadevergoeding borstkasletsel, borstkastletsel

Schadevergoeding borstkasletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade van een ongeluk. Het vastleggen van kosten en schade is van groot belang. Het slachtoffer toont de schade aan om deze vergoed te krijgen. Schadeposten zijn bijvoorbeeld medische kosten, inkomensschade, autoschade en kosten voor hulp bij huishoudelijk werk, klussen, het uitalten van de hond en andere taken die door letsel (tijdelijk) niet mogelijk zijn.

De aansprakelijke partij betaalt als deel van de vergoeding ook smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed, ongemak, lijden en afname van levensplezier. Deze schade noemen we de immateriële schade. Voor de hoogte van het smartengeld kijken we naar soortgelijke schadegevallen. De ernst van het letsel en de gevolgen voor het leven van het slachtoffer zijn belangrijk in de vergelijking.

Meer advies en informatie

Een gesprek met een van onze specialisten helpt u altijd verder. Vertel ons wat u is overkomen. Wij kunnen dan meestal direct zeggen waar u recht op heeft. Onze hulp bij het claimen van uw schade is bovendien in veel gevallen gratis. De aansprakelijke partij betaalt onze kosten rechtstreeks. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over uw schade. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of gebruik onderstaande contactformulier. Als u het formulier invult, nemen wij contact met u op.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief