Soorten letselschade

Gelaatsverwonding

Als u gelaatsverwonding oploopt door een ander heeft u recht op een schadevergoeding.

Verwonding van het gelaat is zichtbaar letsel. Zichtbaar letsel noemen we ook cosmetische schade. De voortdurende confrontatie met het letsel leidt tot extra schade. Denk maar aan nagekeken/nagewezen worden op straat en de dagelijkse confrontatie met de gelaatsverwonding als je in de spiegel kijkt.

Voorbeelden van gelaatsverwonding zijn:

 • Brandwonden in het gelaat;
 • Snijwonden in het gezicht (bijvoorbeeld door een brekende auto ruit bij een auto ongeluk);
 • Een gebroken en scheef staande neus;
 • Oogletsel;
 • Letsel door medische fouten bij een cosmetische behandeling (bijvoorbeeld het afsterven van de lippen door verkeerd ingebrachte botox of rode vlekken in het gezicht).

Aansprakelijkheid gelaatsverwonding

U krijgt een schadevergoeding als een ander de verwondingen in uw gelaat veroorzaakt. De verplichting om schade te betalen noemen we aansprakelijkheid. Aansprakelijkheid beoordelen we per geval. Bij een verkeersongeluk kijken we naar de geldende verkeersregels. Als een werknemer letsel oploopt tijdens het werk is de werkgever meestal aansprakelijk. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht. Bij medische fouten kijken we naar het handelen van de arts.

Wij geven u direct inzicht in uw recht op een schadevergoeding. Neem contact op. Laat u vandaag nog gratis informeren over uw gelaatsverwonding.

gelaatsverwonding, gelaats verwonding, verwonding gelaat, letsel gelaat, letselschade gelaatsverwonding

Schadevergoeding gelaatsverwonding

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade, kosten en gemiste inkomsten. Mogelijke schadeposten zijn:

 • Gemist inkomen uit loon of een onderneming;
 • Kosten voor hulp in de huishouding, woningonderhoud, tuinonderhoud, extra kinderopvang etc.;
 • Kosten voor plastische chirurgie;
 • Niet vergoedde medische kosten;
 • Eigen risico van uw zorgverzekering;
 • Reis- en parkeerkosten;
 • Kosten zonder nut (de betaald vakantie die niet doorging, de ongebruikte concert of theater kaartjes, een ongebruikt sportschoolabonnement etc.).

Het is belangrijk uw schade goed vast te leggen. U moet voor een schadevergoeding bij gelaatsverwonding uw schade bewijzen. Stel een overzicht op van al uw kosten en bewaar bewijsmiddelen.

Smartengeld

Naast een vergoeding voor schade en kosten krijgt u smartengeld bij gelaatsverwonding. Smartengeld vergoedt pijn, leed, ongemak, gederfde levensvreugde en andere negatieve gevoelens. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel, de duur van behandeling en herstel en de eventuele blijvende gevolgen die niet herstellen. Smartengeld bij gelaatsverwonding is relatief hoog. Dit komt doordat we rekening houden met de onzekerheid en het ongemak en leed dat verwonding van het gelaat veroorzaakt.

Uw schade claimen

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Ook als het slachtoffer recht heeft op een schadevergoeding. Een schadevergoeding moet u afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in waarna wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief