Soorten letselschade

Klaplong

Als u een klaplong oploopt bij een ongeval veroorzaakt door een ander of een bedrijfsongeval krijgt u een schadevergoeding.

Voor het recht op een schadevergoeding is belangrijk of een klaplong het gevolg is van een ongeval. Bij een klaplong na een aanrijding bekijken we de geldende verkeersregels. De werkgever betaalt in de meeste gevallen de schade die ontstaat door een klaplong na een arbeidsongeval.

Wat is een klaplong

Om de longen zitten longvliezen. Tussen de vliezen zit een laag vloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de longen elastisch zijn. Als er lucht tussen de longvliezen komt klapt de long in. Een klaplong ontstaat soms bij een ongeluk. Bijvoorbeeld door een gebroken rib. De long klapt dan geheel of gedeeltelijk in.

Klaplongen ontstaan soms ook zonder aanwijsbare oorzaak. Artsen snappen niet hoe een dergelijke zogenaamde spontane klaplong ontstaat. Een long die inklapt na een ongeluk noemen we een niet-spontane klaplong. We onderscheiden twee soorten klaplongen aan de hand van de gevolgen:

 • Bij een zogenaamde pneumothorax vult lucht de holte in de longen;
 • Als bloed en lucht de holte inde longen vult spreken we van een hemopneumothorax.
klaplong, schadevergoeding klaplong, schade klaplong claimen

Schadevergoeding klaplong

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade die het gevolg zijn van letsel. Denk bijvoorbeeld aan gemist inkomen, studievertraging, kosten voor hulp in de huishouding, medische kosten, uw eigen risico, reis- en parkeerkosten en alle andere mogelijke kostenposten.

De aansprakelijke partij betaalt ook smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van levensplezier. De ernst van de verwondingen en de impact van het letsel op uw leven bepalen de hoogte van het smartengeld.

Schade claimen

Wilt u schade claimen? In de meeste gevallen heeft u recht op gratis juridische bijstand. Wij handelen uw schadeclaim af en u richt u op uw herstel. Neem contact op om vrijblijvend uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Als u wilt dat wij contact met u opnemen, vult u het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief