Soorten letselschade

Knieletsel

U kunt schade door knieletsel claimen als een ander uw knieletsel veroorzaakte. Bij knieletsel na een arbeidsongeval betaalt de werkgever meestal de schade.

De knie bestaat uit een knieschijf, een binnen- en buiten meniscus, gewrichtskapsel en kraakbeen. Kniebanden, kruisbanden en pezen verbinden het gewricht met de spieren. Een slijmvlies omhult de knie. U kunt bij knieletsel onder andere denken aan:

 • een gebroken knieschijf;
 • gebroken, gekneusde of verrekte knie;
 • een uit de kom geschoten knie
 • verrekte of gescheurde knieband;
 • verrekte of gescheurde kruisband;
 • gescheurde meniscus (kraakbeen);
 • gescheurde kniepees.

Bezoek bij knieklachten na een ongeluk altijd uw huisarts. Een bezoek aan een dokter legt bewijs vast van uw letsel en wanneer dit is ontstaan. Om letselschade te claimen is het bezoeken van een dokter daarom altijd de eerste stap.

Schade claim knieletsel

U kunt schade door knieletsel claimen als een ander uw knieletsel veroorzaakte. Bijvoorbeeld als een automobilist een aanrijding veroorzaakt waarbij u een knie breekt. Of als u meniscus letsel oploopt als een auto u aanrijdt tijdens het fietsen.

Bij knieletsel na een bedrijfsongeval kijken we of de werkgever zijn zorgplicht nakwam. In de meeste gevallen betaalt de werkgever schade die een werknemer tijdens het werk oploopt.

Ook als u van een paard valt, struikelt door een duw van een ander of een gescheurde kniepees oploopt tijdens een voetbal wedstrijd is er vaak meer mogelijk dan u denkt. Neem contact op. Bespreek uw mogelijkheden.

knieletsel, schadde claim knielestel, schadevergoeding knieletsel

Toegenomen slijtage na ongeluk

Verwondingen zorgen niet altijd direct voor beperkingen. Bepaalde (ouderdoms)klachten ontstaan na een ongeluk soms eerder. Door verwonding van de knie neemt slijtage toe. Bepaalde klachten ontstaan daardoor eerder. Denk bijvoorbeeld aan artrose. Artrose ontstaat door slijtage van het kraakbeen in de knie. Het slijmvlies aan de binnenkant van het kniegewricht raakt hierdoor chronisch ontstoken. Het gewricht neemt vervolgens in omvang toe. Bij het afhandelen van letsel is volledig inzicht in de gevolgen belangrijk. Wees daarom voorzichtig bij het afhandelen van schade door letsel aan de knie. Zorg dat de vergoeding de schade dekt.

Schadevergoeding knieletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten die het gevolg zijn van een ongeluk. Dit kan gaan om medische kosten (waaronder het eigen risico), kosten voor huishoudelijke en andere taken die u tijdelijk niet zelf kunt uitvoeren, reis- en parkeerkosten en alle mogelijke andere kosten. Leg uw kosten en schade goed vast. Dit voorkomt dat u Zelf uw schade draagt.

Letsel beïnvloedt uw leven. Smartengeld vergoedt deze invloed. U heeft bij daarom recht op smartengeld bij knieletsel. Beperkt gebruik van een knie betekent vaak een bewegingsbeperking. Het gevolg van een verwonding van de knie kan bijvoorbeeld zijn dat u (tijdelijk) hobby’s niet meer kunt uitoefenen.

Claim uw knieletsel

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over het claimen schade door knieletsel. Bel naar ons gratis nummer 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief