Soorten letselschade

Multi trauma

Multi trauma is een combinatie van meerdere letsels opgelopen bij een (ernstig) ongeval. U krijgt een letselschadevergoeding voor multi trauma als een ander uw letsel veroorzaakte.

Multi trauma bestaat uit een combinatie van letsels. Bijvoorbeeld een combinatie van botbreuken, gewrichtsletsel, spierletsel, hersenletsel, amputatie, kneuzingen of orgaanletsel. Bij ernstige ongelukken heeft de combinatie van letsels vaak een grote invloed op het slachtoffer. Multi trauma betekent vaak dat het slachtoffer tijdelijk of blijvend beperkt is.

De omvang van de schade hangt samen met de beperkingen die door de verwondingen ontstaan. Ook de vraag of beperkingen blijvend zijn, is belangrijk voor het vaststellen van de schade.

Herstel multi trauma

Na het herstel van multi trauma volgt meestal een revalidatie traject. De revalidatie is gericht op het opnieuw leren van veel dagelijkse handelingen. De meeste revalidatiecentra richten zich eerst op handelingen binnenshuis en vervolgens op handelingen buitenshuis, zoals werk en hobby’s.

Bij het herstel is ook leren omgaan met een veranderde situatie belangrijk. De psychische verwerking van een ongeluk en trauma is van groot belang voor het herstel en welzijn.

multi trauma, schadevergoeding multi trauma, letselschade multi trauma

Schadevergoeding multi trauma

De schadevergoeding bij multi trauma bestaat uit alle schade en kosten. Omdat door multitrauma vaak beperkingen ontstaan, is het belangrijk schade zorgvuldig te berekenen. De vergoeding ziet in veel gevallen ook op toekomstige schade. Het belangrijk dat de vergoeding de daadwerkelijke schade dekt. Dit voorkomt dat de schadevergoeding te laag is en het slachtoffer met de schade blijft zitten.

Denk bij een schadevergoeding niet alleen aan geld. De schadevergoeding kan ook bestaan uit (medische) hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een prothese, vervoersvoorziening of woningaanpassing (of zelfs een verhuiskostenvergoeding). Een specialist helpt u uw schade te regelen, op een manier waarmee u verder kunt.

Smartengeld multi trauma

Letsel veroorzaakt pijn, leed en een afname van levensvreugde. Dit noemen we de immateriële schade van trauma. De aansprakelijke partij betaalt smartengeld om deze schade te vergoeden. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de invloed van het letsel op het leven van het slachtoffer. De smartengeldvergoeding bij multitrauma is relatief hoog, omdat er meestal sprake is van ernstig letsel.

Bespreek uw schade

Wij begrijpen uw situatie en kennen uw mogelijkheden. U heeft juist op dit moment goede begeleiding nodig. Onze bijstand is in de meeste gevallen kosteloos. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief