Nekklachten na een aanrijding komen veel voor. Meestal gaan deze klachten snel weer weg. Blijvende nekklachten na een aanrijding wijzen mogelijk op whiplash letsel.

Nekpijn na een aanrijding gaat meestal vanzelf over. In 80 % van de gevallen verdwijnen de klachten binnen 2 maanden. In enkele gevallen houden mensen helaas lang last van nekpijn na een auto ongeval. Nekpijn is een van de tien meest voorkomende klachten na een aanrijding. Na een kop-staartbotsing of achter aanrijding is nekpijn of een stijve nek zelfs de meest voorkomende klacht.

Nekklachten na een auto ongeluk

Bij nekklachten na een aanrijding ontstaan binnen 24 uur na een auto ongeluk vaak de volgende klachten:

 • pijn in de nek of schouders;
 • hoofdpijn;
 • tintelingen in armen of handen;
 • duizeligheid;
 • misselijkheid of braken;
 • slaapproblemen.
nekklachten na aanrijding

Nekklachten na aanrijding door rugletsel

Door een gekwetste wervel, spierletsel of infectie ontstaat ook aspecifieke rugpijn. Meestal gaat het hierbij om pijn in de onderrug. Deze pijn kan echter ook uitstralen naar de benen, nek en het hoofd. Ook ander letsel dan nekletsel veroorzaakt dus nekpijn.

Schadevergoeding nekklachten na aanrijding

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade. De bedoeling is dat de vergoeding het slachtoffer schadeloos stelt. De aansprakelijke partij betaalt inkomensschade, kosten voor hulp in de huishouding en alle andere mogelijke schade en kosten. Bij letsel ontstaat ook pijn, ongemak en levensplezier neemt af. Hiervoor krijgt het slachtoffer smartengeld.

Een dokter bezoeken bij nekpijn na een aanrijding

U bezoekt een dokter voor uw gezondheid. Een huisarts behandelt uw rugpijn en verwijst u door naar andere behandelaars. Bij letselschade vergroot een bezoek aan een dokter ook uw kans op een schadevergoeding. Een dokter legt uw letsel namelijk vast. Het verslag van het bezoek is, vrijwel altijd, belangrijk bewijsmateriaal. U bewijst door een bezoek aan uw huisarts welke letselschade u opliep bij een aanrijding. Bezoek daarom altijd uw huisarts na een aanrijding.

Schadevergoeding claimen bij rugletsel

Onze specialisten kunnen uw schadeclaim tot in de details afhandelen. Zo krijgt u moeiteloos de schadevergoeding waar u recht op heeft. Onze bijstand is in de meeste gevallen bovendien geheel kosteloos. Maak een afspraak of neem contact op om uw letselschade te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres