Soorten letselschade

Nekklachten na aanrijding

Nekklachten na een aanrijding komen veel voor. Meestal gaan deze klachten snel weer weg. Blijvende nekklachten na een aanrijding wijzen mogelijk op whiplash letsel.

Nekpijn na een aanrijding gaat meestal vanzelf over. 80% van de klachten verdwijnen binnen 2 maanden. In enkele gevallen houden mensen helaas lang last van nekpijn na een auto ongeval. Nekpijn is een van de tien meest voorkomende klachten na een aanrijding. Na een kop-staartbotsing of achter aanrijding is nekpijn of een stijve nek zelfs de meest voorkomende klacht.

Nekklachten na een auto ongeluk

Bij nekklachten na een aanrijding ontstaan binnen 24 uur na een auto ongeluk vaak de volgende klachten:

 • pijn in de nek of schouders;
 • hoofdpijn;
 • tintelingen in armen of handen;
 • duizeligheid;
 • misselijkheid of braken;
 • slaapproblemen.
nekklachten na aanrijding

Nekklachten na aanrijding door rugletsel

Door een gekwetste wervel, spierletsel of infectie ontstaat ook aspecifieke rugpijn. Aspecifieke rugpijn bestaat meestal uit pijn in de onderrug. Maar de pijn kan ook uitstralen naar de benen, nek en het hoofd. Ook ander letsel dan nekletsel veroorzaakt dus nekpijn.

Schadevergoeding nekklachten na aanrijding

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade. De bedoeling is dat de vergoeding het slachtoffer schadeloos stelt. De aansprakelijke partij betaalt bijvoorbeeld een vergoeding voor inkomensschade, kosten voor hulp in de huishouding en alle andere mogelijke schade en kosten.

Bij letsel ontstaat ook pijn, ongemak en het levensplezier neemt af. Voor dit lijden en leed krijgt het slachtoffer smartengeld. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel.

Een dokter bezoeken bij nekpijn na een aanrijding

Bezoek altijd uw huisarts na een aanrijding. U bezoekt een dokter niet alleen voor uw gezondheid. Een huisarts behandelt uw rugpijn en verwijst u eventueel door naar andere behandelaars. Maar bij letselschade vergroot een bezoek aan een dokter ook uw kans op een schadevergoeding. Een dokter legt uw letsel namelijk vast. Het verslag van uw bezoek aan een arts is altijd belangrijk bewijsmateriaal. U bewijst door een bezoek aan uw huisarts welke letselschade u opliep bij een aanrijding.

Nekklachten na aanrijding

Schadevergoeding claimen bij rugletsel

Onze specialisten handelen uw schadeclaim tot in de details af. Zo krijgt u moeiteloos de schadevergoeding waar u recht op heeft. Onze bijstand is in de meeste gevallen bovendien kosteloos. Maak een afspraak of neem contact op om uw letselschade te bespreken. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief