Soorten letselschade

Oorletsel

U krijgt een schadevergoeding voor oorletsel als u door een ander oorletsel oploopt.

Bij oorletsel onderscheiden we inwendig en uitwendig oorletsel. Uitwendig oorletsel, letsel aan de oorschelp, is zichtbaar letsel. Bij uitwendige beschadiging aan het oor is een cosmetische herstel operatie vaak nodig. Inwendig oorletsel is meestal onzichtbaar letsel. Bij beide vormen van letsel aan oren ontstaat vaak gehoorschade. De behandeling en gevolgen van oorletsel zorgen voor kosten en schade. Deze letselschade vergoedt de aansprakelijke veroorzaker.

Om schade eenvoudig te claimen schakelt u een specialist in. Wij zorgen dat de schade van onze klanten van A tot Z wordt afgehandeld. In veel gevallen is dit geheel kosteloos. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

oorletsel, schadevergoeding oorletsel, aansprakelijkheid oorletsel

Aansprakelijkheid oorletsel

Afhankelijk van de oorzaak van het letsel stellen we de aansprakelijkheid vast.

Veel oorletsel ontstaat door langdurige blootstelling aan geluid tijdens het werk. De werkgever moet voorkomen dat tijdens het werk letsel ontstaat. Neemt een werkgever onvoldoende maatregelen om letsel te voorkomen dan betaalt de werkgever de schade die werknemers oplopen.

Bij een plotseling hard geluid kan een producent aansprakelijk in als het bijvoorbeeld gaat om een ontploffing. Daarnaast kan oorletsel ontstaan door penetratie van het oor. Bijvoorbeeld als iemand ‘voor de grap’ iets in iemands oor steekt of bijvoorbeeld als kinderen met takken spelen. Ook in die gevallen betaalt de veroorzaker meestal de schade.

Ontstaat letsel aan oren of gehoor bij een verkeersongeval dan kijken we welke weggebruiker het ongeluk veroorzaakte.

Schadevergoeding oorletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle schade en kosten. Bijvoorbeeld medische kosten, kosten voor medische hulpmiddelen, maar ook schade als inkomensverlies. Ook specialistische hoor oplossingen en cosmetische operaties om zichtbaar letsel aan een oor te herstellen, betaalt de aansprakelijke partij.

De aansprakelijke partij betaalt ook smartengeld. Smartengeld vergoedt zogenaamde immateriële schade. Hieronder valt pijn, leed en afname van plezier. Afname van het gehoor heeft vaak grote invloed op iemands leven. Zintuigschade beperkt vaak de wereld van een slachtoffer. Bij het vaststellen van het smartengeld houden we rekening met deze gevolgen van schade aan oren.

Persoonlijk advies

Als u of een familielid letsel oploopt, is het bespreken van de schade met een specialist altijd verstandig. Ook als u uw schade niet door ons laat afhandelen, helpen wij u graag verder. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Neem contact op. Bel naar 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Gebruik het onderstaand contactformulier als u wilt dat wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief