Soorten letselschade

Plexusletsel

Een plexus is een knooppunt van zenuwen of bloedvaten. Plexusletsel leidt vaak tot uitvalverschijnselen. U krijgt een schadevergoeding als een ander aansprakelijk is voor uw plexusletsel.

Verwonding van de plexus ontstaat door ongevallen, bij een geboorte of spontaan. Als u plexusletsel ontstaat door een verkeersongeval, arbeidsongeval of ander ongeluk heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding.

Zenuwen hebben twee functies. Beweging en gevoel. We onderscheiden motorische- of bewegingszenuwen en sensibele- of gevoelszenuwen. Bij zenuwletsel aan motorische zenuwen ontstaat verlamming van de spieren die de beschadigde zenuw aanstuurt. Bij schade aan sensibele zenuwen raakt de huid gevoelloos. Het plexus letsel kan ook bestaan uit schade aan bewegings- en gevoelszenuwen.

Plexusletsel ontstaat door:

 • Het overrekken van een zenuwvezel. Dit noemen we rekletsel;
 • Afscheuren van zenuwen, zenuwbundels of een zenuwwortel;
 • Beknelling van zenuwen. Dit noemen we drukletsel;
 • Een ontsteking in zenuwwortels.
plexus letsel, plexus letsel schade claimen, schadevergoeding plexusletsel

Plexus brachialis letsel

Veel plexus letsel zogenaamd plexus brachialis letsel. Bij plexus brachialis letsel raakt het zenuwknooppunt boven het sleutelbeen beschadigd. De armzenuwen zijn een deel van dit plexus. Het letsel leidt daarom vaak tot uitvalverschijnselen in armen. Meestal gaat het bij deze vorm van letsel om rekletsel.

Plexus lumbosacralis letsel

De plexus lumbosacralis zit in de lage rug en bevat zenuwen die naar de benen lopen. Plexus lumbosacralis letsel komt niet veel voor.

Schadevergoeding plexusletsel

De schadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade die ontstaat door schade aan de plexus. Denk bijvoorbeeld aan inkomensschade, medische kosten, eigen risico, kosten voor hulp in de huishouding, reis- en parkeerkosten en alle andere mogelijke kosten.

Daarnaast bestaat er recht op smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor pijn, leed en een afname van levensplezier. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel, de beperkingen en de invloed van het letsel op het leven van het slachtoffer.

Plexusletsel schade claimen

Onze specialisten nemen uw schadeclaim uit handen. Wij regelen uw schade van A tot Z. In de meeste gevallen is dit geheel kosteloos. Bespreek uw mogelijkheden. Bel naar ons gratis nummer 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in als u wilt dat wij contact met u

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief