De schade van lichamelijk letsel na een aanrijding in de auto of op de fiets moet vergoed worden als een ander aansprakelijk is voor het ongeval.

Na een aanrijding is veiligheid het belangrijkst. Daarnaast is van belang dat u zoveel mogelijk bewijs verzamelt en vastlegt. Zo kunt u de aansprakelijkheid van de tegenpartij bewijzen. Laat uw lichamelijk letsel na een aanrijding vastleggen door uw huisarts te bezoeken.

Direct na een aanrijding met lichamelijk letsel

Direct na het ongeval is de veiligheid van de betrokkenen en overige weggebruikers belangrijk. Zorg dat iedereen veilig staat. Waarschuw het overige verkeer. Gebruik een gevarendriehoek en reflecterende hesjes.

Schakel hulpdiensten in als er lichamelijk letsel ontstaat bij een aanrijding. Bel ook de politie als er een gevaarlijke situatie ontstaat door de aanrijding of als u het met de tegenpartij niet eens wordt over de oorzaak van de aanrijding. .

Laat u onderzoeken als er een ambulance ter plaatse is. Ook als u letsel niet ernstig is.

Bezoek zo snel mogelijk uw huisarts als er geen ambulance ter plaatse komt. Laat letsel na een aanrijding goed vastleggen. Door een bezoek aan uw huisarts voorkomt u bewijsproblemen. Als slachtoffer moet u aantonen dat lichamelijk letsel ontstond na een aanrijding. Door het letsel te laten onderzoeken door een arts, legt u uw letsel vast. Een verslag van uw huisarts is een belangrijk bewijsmiddel als u uw schade claimt.

Leg de naam en adres gegevens van de betrokkenen vast. Om een letselschadevergoeding te krijgen kunt u een partij aansprakelijk stellen. Dit betekent dat u meent dat deze partij uw schade moet betalen. Hiervoor is wel van belang dat u weet welke partij u aansprakelijk moet stellen. Als de tegenpartij onbekend is, wordt het verhalen van uw schade bijzonder lastig.

Noteer de namen en adresgegevens van getuigen. Na een aanrijding met letsel moet u de aansprakelijkheid aantonen. De tegenpartij vergoedt uw schade als de aansprakelijkheid vast staat. Voor de aansprakelijkheid is de feitelijke gang van zaken belangrijk. Reed een betrokkenen te hard? Ontstond de aanrijding nadat een auto door rood reed? Wanneer werd er ingevoegd na een inhaalactie? Werd er richting aangegeven door de betrokkenen? Het is belangrijk uw lezing van het ongeval te kunnen aantonen. Met getuigenverklaringen kunt u de aansprakelijkheid voor de aanrijding en de schade makkelijker aantonen.

Vul het schadeformulier zorgvuldig in. Een schadeformulier is een onderhandse akte. Dit betekent dat we van de juistheid van de ingevulde gegevens uitgaan. U kunt na het invullen meestal niet meer terugkomen op de ingevulde informatie. Zorg daarom dat u het schade aanrijdings formulier zorgvuldig en volledig invult.

Lichamelijk letsel na aanrijding

Bewijs lichamelijk letsel na aanrijding

Bij lichamelijk letsel na een aanrijding is het verstandig ook letsel en schade goed vast te leggen. Dit voorkomt mogelijk problemen bij het afdwingen van een schadevergoeding.

Schrijf alle klachten op die u heeft na een aanrijding. Dit helpt bij de schade afhandeling en de berekening van het smartengeld. Uw schadeclaim kan zo nauwkeuriger worden berekend.

Schrijf alle schade en kosten na een aanrijding op. Bewaar de nota’s, bonnetjes, offertes en andere bewijsstukken van de kosten en schade. Door uw schade overzichtelijk bij te houden vergeet u geen schadeposten. Parkeerkosten of reiskosten zijn eenvoudig over het hoofd te zien. Kleine schadebedragen tellen over een lange periode op tot een grote schadepost. Door alle kosten nauwkeurig bij te houden voorkomt u dat uw schade niet wordt vergoed.

Schakel juridische hulp in bij lichamelijk letsel na een aanrijding

De schade van letsel bestaat ook uit de kosten voor het krijgen van een schadevergoeding. Uw tegenpartij betaalt daarom de kosten van uw juridische hulp bij onderhandelingen. Bij lichamelijk letsel na een aanrijding heeft u meestal het recht om kosteloos een advocaat in te schakelen.

Het inschakelen van een letselschade advocaat helpt u om uw schade vergoed te krijgen. Juridische hulp bij letselschade is meestal kosteloos. Het claimen van letselschade is ingewikkeld. U doet er goed aan om bijstand in te schakelen. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op uw herstel.

Maak een afspraak

Bij letsel na een aanrijding kunt u alle hulp gebruiken die nodig is. U staat er op die manier niet alleen voor. Onze hulp is specialistisch en persoonlijk. Maak een afspraak. Bel 0800 – 4455000.

Uiteraard kunt u uw letselschade ook altijd vrijblijvend telefonisch bespreken met onze specialisten. U wordt vandaag nog verder geholpen in een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres