Letselschade

Letselschade door een verkeersongeval

Lichamelijk letsel na aanrijding

De schade van lichamelijk letsel na een aanrijding in de auto of op de fiets moet vergoed worden als een ander aansprakelijk is voor het ongeval.

 • Direct na een aanrijding is veiligheid het belangrijkst.
 • Daarnaast is van belang dat u zoveel mogelijk bewijs vastlegt. Zo kunt u de aansprakelijkheid van de tegenpartij aantonen.
 • Leg uw lichamelijk letsel na een aanrijding vast door zo snel mogelijk uw huisarts te bezoeken!

Bij letselschade na een aanrijding heeft u meestal recht op een letselschadevergoeding en smartengeld. Wij handelen uw schade kosteloos voor u af. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Direct na een aanrijding met lichamelijk letsel

Direct na het ongeval is de veiligheid van de betrokkenen en overige weggebruikers belangrijk. Zorg dat iedereen veilig staat. Waarschuw het overige verkeer. Gebruik een gevarendriehoek en reflecterende hesjes.

Schakel hulpdiensten in als er lichamelijk letsel ontstaat bij een aanrijding. Bel ook de politie als er een gevaarlijke situatie ontstaat door de aanrijding of als u het met de tegenpartij niet eens wordt over de oorzaak van de aanrijding.

Laat u onderzoeken als er een ambulance ter plaatse is. Ook als u letsel niet ernstig is.

Bezoek zo snel mogelijk uw huisarts als er geen ambulance ter plaatse komt. Laat letsel na een aanrijding goed vastleggen. Door een bezoek aan uw huisarts voorkomt u bewijsproblemen. Als slachtoffer moet u aantonen dat lichamelijk letsel ontstond na een aanrijding. Door het letsel te laten onderzoeken door een arts, legt u uw letsel vast. Een verslag van uw huisarts is een belangrijk bewijsmiddel als u uw schade claimt.

Leg de naam en adres gegevens van de betrokkenen vast. Om een letselschadevergoeding te krijgen na een aanrijding moet u de veroorzaker aansprakelijk stellen. Hiervoor is van belang dat u weet welke partij u aansprakelijk moet stellen. Als de tegenpartij onbekend is, wordt het verhalen van uw schade bijzonder lastig.

Noteer de namen en adresgegevens van getuigen. Na een aanrijding met letsel moet u de aansprakelijkheid aantonen. De tegenpartij vergoedt uw schade alleen als de aansprakelijkheid vast staat. Voor de aansprakelijkheid is de feitelijke gang van zaken belangrijk. Reed een betrokkenen te hard? Ontstond de aanrijding nadat een auto door rood reed? Het is belangrijk uw lezing van het ongeval te kunnen aantonen. Met getuigenverklaringen kunt u de aansprakelijkheid voor de aanrijding en de schade makkelijker aantonen.

Vul het schadeformulier zorgvuldig in. Een schadeformulier is een onderhandse akte. Dit betekent dat we van de juistheid van de ingevulde gegevens uitgaan. U kunt na het invullen en ondertekenen niet meer terugkomen op de ingevulde informatie. Zorg daarom dat u het schade aanrijdings formulier zorgvuldig en volledig invult.

Lichamelijk letsel na aanrijding

Bewijs lichamelijk letsel na aanrijding

Bij lichamelijk letsel na een aanrijding is het belangrijk uw letsel en schade goed vast te leggen. Dit voorkomt problemen bij het afdwingen van een schadevergoeding. Dit doet u door een dokter te bezoeken en uw schade en klachten overzichtelijk bij te houden.

Schrijf alle klachten op die u heeft na een aanrijding. Dit helpt bij de schade afhandeling en de berekening van het smartengeld. Uw schadeclaim kan zo nauwkeuriger worden berekend. Schrijf ook op welke doktoren en andere specialisten u wanneer bezoekt.

Schrijf alle schade en kosten na een aanrijding op. Bewaar de nota’s, bonnetjes, offertes en andere bewijsstukken van de kosten en schade. Door uw schade overzichtelijk bij te houden vergeet u geen schadeposten. Parkeerkosten of reiskosten zijn eenvoudig over het hoofd te zien. Kleine schadebedragen tellen over een lange periode op tot een groot bedrag. Door alle kosten nauwkeurig bij te houden voorkomt u dat uw schade niet wordt vergoed.

Schakel juridische hulp in bij lichamelijk letsel na een aanrijding

De letselschadedie ontstaat na een aanrijding bestaat ook uit de kosten van de schadeclaim. Zonder aanrijding had u deze kosten immers niet gehad. Bij letselschade na een aanrijding heeft u daarom het recht om kosteloos een advocaat in te schakelen.

Het inschakelen van een letselschade advocaat helpt u om uw schade vergoed te krijgen.

Lichamelijk letsel na aanrijding, letselschade na aanijding, letsel aanrijding

Letselschade claimen na een aanrijding

Bij letselschade na een aanrijding kunt u alle hulp gebruiken die nodig is. U staat er op die manier niet alleen voor. Onze hulp is specialistisch en persoonlijk. Bespreek uw letselschade na een aanrijding. Bel naar 0800 – 4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contacformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief