Letselschade

Regelingsvoorstel letselschade

Wat is een regelingsvoorstel bij letselschade? Een regelingsvoorstel bij letselschade is een aanbod om letselschade (definitief) af te handelen. Zowel slachtoffer als aansprakelijke partij kunnen een regelingsvoorstel doen.

Veel letselschadezaken eindigen met een overeenkomst. Slechts in een klein aantal gevallen doet een rechter uitspraak. Regelingsvoorstellen komen daarom veel voor in de letselschadepraktijk.

Het is voor rechtszoekende belangrijk om voor het accepteren van een regelingsvoorstel vast te stellen of het nog mogelijk is terug te komen op de regeling. Is de letselschade door de regeling definitief afgehandeld of kan het slachtoffer nog terugkomen op de gemaakte afspraken?

Voor rechtszoekende is daarnaast van belang om letselschade niet zomaar te laten afkopen, omdat regelingsvoorstellen van een verzekeraar niet altijd alle schade dekken.

Regelingsvoorstel letselschade

Regelingsvoorstel met finale kwijting of voorbehoud

De vraag bij een regelingsvoorstel is altijd of de regeling definitief is. De eindregeling leggen we vast in een (vaststellings)overeenkomst. Hierin kan een bepaling staan waarin partijen elkaar finale kwijting verlenen. Finale kwijting betekent dat de zaak is afgehandeld en dat het niet mogelijk is hier nog op terug te komen. De andere mogelijkheid is dat er een voorbehoud in de overeenkomst is opgenomen. In dat geval is het mogelijk om terug te komen op de regeling. Beoordeel daarom altijd welke mogelijkheden een regelingsvoorstel bij letselschade open laat en welke schade definitief wordt afgehandeld.

Regelingsvoorstel letselschade zonder berekening

Voor een aansprakelijke verzekeraar is het vaak voordelig om aan het begin van het traject een regelingsvoorstel te doen. Het regelingsvoorstel is in dat geval bedoelt om de volledige letselschade af te kopen. Het regelingsvoorstel is meestal gebaseerd op een schatting van de schade. Het accepteren van een regelingsvoorstel is meestal niet voordelig voor het slachtoffer. Laat een regelingsvoorstel bij letselschade daarom altijd beoordelen door een specialist.

U schadevergoeding bespreken

Wilt u meer weten over uw schadevergoeding? Neem contact op. Wij helpen u graag verder. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief