Medisch advocaat

Een medisch advocaat is gespecialiseerd in medische zaken. Bijvoorbeeld een schadeclaim tegen een ziekenhuis of arts.

Heeft u een medisch juridisch probleem? Of verwacht u een geschil of probleem over een medische kwestie? Wij staan mensen bij in juridische geschillen met een medisch karakter. In veel gevallen zorgen wij voor een schadevergoeding na een medische fout. Bijvoorbeeld bij een onjuiste diagnose, het voorschrijven van de verkeerde medicatie of een fout bij een operatie.

U heeft recht op een letselschadevergoeding als een medisch behandelaar een toerekenbare fout maakt. De behandelaar en zijn organisatie, bijvoorbeeld een ziekenhuis, kunnen beiden aansprakelijk zijn. Maar uw tegenpartij is in de meeste gevallen een verzekeraar. Een schadevergoeding krijgen is vaak niet makkelijk. Medische en juridische kennis zijn belangrijk. Laat ons weten wat u is overkomen. Wij vertellen u of u recht heeft op een schadevergoeding.

Medisch advocaat

Een medische behandeling is risicovol. Complicaties zijn altijd mogelijk. Voor een schadevergoeding moet u aantonen dat er een fout is gemaakt. Daarvoor is vaak een medische expertise noodzakelijk. Een andere arts kan de medische fout vaststellen. De medische expertise is belangrijk bewijsmateriaal in een juridische procedure. Voor een schadevergoeding is het belangrijk dat de expertise de juiste vragen beantwoordt. Daarom is het verstandig eerst contact op te nemen met een medisch advocaat. Een medisch advocaat helpt u om vast te stellen dat er een fout is gemaakt bij uw behandeling. Bovendien kunt u daarbij gebruik maken van ons netwerk van specialisten. Vervolgens handelen wij uw letselschade claim tot in de details af.

Arbeidsrecht en werkgevers

Ook in het arbeidsrecht spelen medische vraagstukken. Bijvoorbeeld als een werknemer en werkgever het oneens zijn bij ziekte en re-integratie van een werknemer. De hulp van een medisch advocaat is dan verstandig. Voor beide partijen. Daarnaast treden wij op voor werkgevers bij letselschade van werknemers. Een medische fout kan betekenen dat een werknemer lang ziek thuis zit. De werkgever lijdt schade. Maar de werkgever heeft mogelijk wel een loonregresvordering op de aansprakelijk partij.

Kosten medisch advocaat

De wet bepaalt dat uw schade ook bestaat uit uw advocaatkosten. De aansprakelijke verzekeraar betaalt daarom meestal de kosten van uw medisch advocaat. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Hulp van een advocaat voor medische zaken

Wij helpen u graag met uw schadeclaim. Neem contact op om uw zaak gratis en vrijblijvend te bespreken. Een eerste gesprek is altijd gratis. Bel 0800-4455000. U kunt ook een e-mail sturen naar info@hijink.com. Of gebruik maken van het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief