Ondernemingsrecht

Als beginnend en ervaren ondernemer wilt u zich het liefst bezighouden met uw core business, namelijk ondernemen. Ondernemen is makkelijker met juridische bijstand. Onze ondernemingsrecht advocaten helpen u vanuit Nijmegen en Arnhem om de randzaken van uw onderneming goed te regelen.

U wilt zich richten op de kernactiviteiten van de onderneming, uw producten en diensten. Daar bent u en is uw onderneming goed in. Hulp van een ondernemingsrecht advocaat is onontbeerlijk.

Als de randvoorwaarden binnen de onderneming goed zijn geregeld, zijn zekerheid en stabiliteit gewaarborgd. De processen binnen de onderneming verlopen soepeler en efficiënter. U kunt daardoor bezig zijn met ondernemen.

Ondernemingsrecht advocaat Legal
Ondernemingsrecht advocaat Legal

Ondernemingsrecht

Een open deur, maar een onderneming waarbinnen contractueel de zaken goed geregeld zijn, loopt aanzienlijk minder risico. De kans om in de problemen te raken is kleiner. Het is belangrijk een aantal zaken binnen de onderneming goed vast te leggen, denk aan:

 • arbeidscontracten;
 • relatiebedingen;
 • algemene voorwaarden;
 • juridische en financiële risico’s;
 • afspraken tussen vennoten/bestuurders of maten van de maatschap.

Wij adviseren bij overnames, samenwerkingsvormen of (dreigende) geschillen. Door de combinatie van mediators, adviseurs en advocaten kunnen wij een oplossing op maat bieden van geschilbeslechting tot procederen.

Onze advocaten en adviseurs helpen u verder. Graag denken wij met u mee en zoeken een passende oplossing. Daarom ontwikkelde wij bedrijfsoplossingen in samenwerking met een aantal ondernemingsrechtelijke klanten.

Onze bedrijfsoplossingen ondernemingsrecht

 1. Bedrijfsabonnement
 2. Documentenhuur (huren van algemene voorwaarden)

Ondernemersadvies

U kunt van ons verwachten een passende en adequate oplossing. Geen eindeloze adviezen. Een strategische en deskundige aanpak. Bel voor een kennismakingsgesprek 0800 44 55 000 of plaats een terugbel verzoek.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Sinds 1995 ben ik werkzaam in het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Bijzondere nadruk ligt hierbij op de gevolgen voor ondernemer en onderneming in het geval van persoonlijk letsel. Als een ondernemer uitvalt door letsel of zelf aansprakelijk wordt gesteld, heeft dat gevolgen voor de bedrijfsvoering. Daar komt bij dat de ondernemer schadeplichtig kan zijn, of zelf schade lijdt door een ongeval of opgelopen gezondheidsschade. In beide situaties komt het er vaak op neer dat moet worden gezocht naar een juridische oplossing voor de ondernemer en de onderneming.

  Het ondernemingsrecht, zeker in combinatie met aansprakelijkheid en schadevergoeding, vraagt een specialistische beoordeling en aanpak, waarin ik mij heb gespecialiseerd.

  Oscar Hijink

  Onze specialisten

  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief