Smartengeld heupletsel en bekkenletsel

Voorbeelden smartengeld heupletsel en bekkenletsel: Heupletsel en bekkenletsel zoals een gebroken heup of bekken of een verbrijzelde heup is gezien de functie van onze heupen zeer ingrijpend.

Heup- of bekkenletsel maakt lopen vaak zeer moeilijk. Opereren is vaak noodzakelijk bij deze vormen van letsel. Indien een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van heupletsel of bekkenletsel heeft het slachtoffer recht op een letselschade vergoeding. Een deel van de letselschadevergoeding is het smartengeld.

Smartengeld heupletsel en bekkenletsel

Bij heupletsel of bekkenletsel zoals een heupfractuur of bekkenbreuk dient een aansprakelijke partij zowel materiële als immateriële schade te vergoeden. Immateriële schadevergoeding noemen we smartengeld. Smartengeld ziet onder andere op geleden pijn en gederfde levensvreugde. Hieronder genoemde bedragen betreffen alleen smartengeld. De letselschade vergoeding bestaat daarnaast uit de vergoeding van materiële schade. Bekijk voor meer inzicht in uw smartengeld claim ook onze andere smartengeld voorbeelden.

De hieronder opgenomen voorbeelden geven een indicatie van de toekenning van smartengeld bij heupletsel en bekkenletsel. De smartengeld voorbeelden zijn hoogst persoonlijk. Voor direct en helder inzicht in uw situatie neemt u contact op om uw letselschade te bespreken. Wij gaan graag met u in gesprek.

Heup gebroken bij een verkeersongeval

Een fietser wordt aangereden door een auto. Hij komt ten val en breekt zijn heup. De bij de aanrijding gebroken heup wordt driemaal geopereerd. Bij de eerste operatie treden complicaties op. De pijn en het functieverlies zijn blijvend Voor de heupbreuk wordt € 9.252,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld bekkenletsel na verkeersongeval

Bij een verkeersongeval loopt een vrouw ernstig bekkenletsel op. Zij verblijft 6 weken in een ziekenhuis waarna langdurige revalidatie volgt. De vrouw is blijvend beperkt. Zwaar tillen, lang lopen, en langdurig in de zelfde houding staan is ook na herstel en therapie niet mogelijk. Ook is er sprake van seksueel functieverlies. Het gerechtshof Amsterdam kent een smartengeld bedrag voor het bekkenletsel toe van € 25.864,–.

smartengeld heupletsel, smartengeld bekkenletsel, heupbreuk, bekkenbreuk, verbrijzelde heup, gebroken heup, verbrijzelde bekken, gebroken bekken

Heup- en bekkenletsel door een medische fout

Na een heupoperatie krijgt een 61 jarige vrouw last van een bekken infectie. Doordat pas na lange tijde de juiste diagnose wordt gesteld, is amputatie van haar rechter been en rechterbekken noodzakelijk. De vrouw heeft na diverse operaties last van nachtmerries en fantoompijn. Stabiel zitten in een rolstoel is niet mogelijk door de amputatie van een deel van haar bekken. De vrouw krijgt € 58.991,-– aan smartengeld toegekend.

Verbrijzelde heup en gebroken bekken bij een arbeidsongeval

Een monteur van staalconstructies valt van een hoogte van 9.5 meter. De man verbrijzeld onder andere zijn heup. Daarnaast is er nog veel ander letsel, zoals een gebroken bekken, gebroken knie, gescheurde milt en gekneusde nier. De man verblijft 5 maanden in het ziekenhuis. Er wordt een bedrag van € 61.896,– aan smartengeld toegekend voor het heup- en bekkenletsel.

Letselschade advies van een van onze advocaten

Het is belangrijk om de adviezen van een deskundige mee te nemen in uw situatie. Voor vragen of het inplannen van een afspraak staan we u graag te woord via 0800 44 55 000. Wij vinden altijd een passende oplossing voor letselschade naar aanleiding van uw heupletsel of bekkenletsel.

Relevante informatie

Smartengeld|Letselschade|Voorbeelden smartengeld been- en voetletsel

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief