Soorten letselschade

Snijwonden

Als u snijwonden oploopt door toedoen van een ander heeft u in veel gevallen recht op een schadevergoeding.

Regelmatig ontstaan bij ongelukken snijwonden. Bijvoorbeeld door glas op een dansvloer, een glazen theepot die breekt, een steekpartij, een aanrijding waarbij een autoruit breekt of als een persoon door een ruit loopt of wordt geduwd. Snijwonden veroorzaken soms ook schade aan zenuwen, pezen, spieren of organen. Zelfs als het letsel snel hersteld, lopen de kosten en schade meestal snel op. Bijvoorbeeld als u tijdelijk niet kunt werken, sporten of helpen in het huishouden.

Als een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van uw meniscusletsel krijgt u mogelijk een schadevergoeding. Voor een vergoeding van letselschade is het belangrijk dat u een dokter bezoekt, uw schade goed vastlegt en bewijs verzamelt over de schadeoorzaak. Door een specialist in te schakelen weet u zeker dat u een rechtvaardige vergoeding krijgt. In de meeste gevallen claimen wij u schade zonder kosten. Bespreek uw schade en uw mogelijkheden.

snijwonden, schadevergoeding snijwonden, aansprakelijkheid snijwonden, snijwonden aanrijding

Snijwonden na een aanrijding

Als bij een aanrijding een autoruit breekt, lopen de inzittenden van de auto risico op snijwonden. Bij verkeersongelukken ontstaan dan ook regelmatig snijwonden. We spreken ook wel over glasverwonding. Voor de aansprakelijkheid na een auto ongeluk kijken we naar de verkeersregels en gemaakte verkeersfouten. Bovendien is het altijd verstandig te beoordelen of de schade verzekerd is.

Schadevergoeding snijwonden

De veroorzaker moet het slachtoffer schadeloos stellen. Alle schade en kosten die ontstaan door een ongeval betaalt de aansprakelijke partij. Bijvoorbeeld inkomensschade, schade aan eigendommen, kosten voor hulp in de huishouding, medische kosten, eigen risico etc. Leg uw schade goed vast. Bewaar bewijsmiddelen zoals bonnetjes, facturen en offertes.

De aansprakelijke partij betaalt ook smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor pijn, leed en afname van plezier in het leven. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel. Bekijk onze smartengeld voorbeelden voor inzicht in uw claim.

Littekens snijwonden

De aansprakelijke partij betaalt ook voor eventuele cosmetische operaties. Bijvoorbeeld om een litteken te verwijderen. Toch zijn littekens na snijwonden niet altijd te herstellen door een platisch chirurg. Een ontsierend litteken in het gezicht of op een andere zichtbare plek geeft mensen soms het gevoel minder mooi of aantrekkelijk te zijn. Het zichtbare litteken van een snijwond veroorzaakt dan psychisch leed. Bij het vaststellen van de hoogte van het smartengeld spelen deze psychische gevolgen van letsel een rol.

Persoonlijk advies

In veel gevallen betaalt u niets om uw schade te laten claimen. Het inschakelen van een letselschade specialist betekent dat uw schade kosteloos van A tot Z wordt afgehandeld. Bespreek uw mogelijkheden. Bel naar 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief