Soorten letselschade

Glasverwonding

Als u door een ander glasverwonding oploopt, krijgt u meestal een schadevergoeding. Glasverwonding bestaat meestal uit snijwonden.

Auto ongelukken zijn een voorname oorzaak van letselschade door glasverwonding. Ook vallen of lopen mensen soms door een glazen deur of ruit waardoor glaswonden ontstaan. Daarnaast ontstaan in de horeca regelmatig snijwonden door glas. Denk alleen al aan gebroken glas op een dansvloer. Een andere oorzaak van snijwonden zijn glazen producten. Bijvoorbeeld een theeglas of theepot die knapt.

Letselschade door glas

Glas veroorzaakt snijwonden. Een van de grootste risico’s van een glaswond is bloedverlies. Maar na de genezing van snijwonden blijven ook vaak littekens achter. Door glasverwonding kan iemand zich daarom onzeker en/of depressief voelen. Glaswonden kunnen daarom lange tijd een leven beïnvloeden.

glasverwonding, letselschade door glasverwonding, schadevergoeding glasverwonding, glaswond, glaswonden, letsel door glas

Aansprakelijkheid glasverwonding

Snijwonden ontstaan bijvoorbeeld bij een verkeersongeval. Voor de aansprakelijkheid bekijken we in dat geval naar de geldende verkeersregels. Bij een duw waardoor iemand door een ruit of glazen deur valt is de aansprakelijkheid duidelijk. Als iemand zelf door een glasplaat loopt, is er mogelijk sprake van gevaarzetting. Bijvoorbeeld als een ruit of glazen deur onvoldoende zichtbaar is. Bij een brekend glas of glazen object is de producent aansprakelijk.

U moet aansprakelijkheid bewijzen. Zorg daarom dat u zoveel mogelijk bewijs heeft van het ongeluk. Zo voorkomt u dat u geen schadevergoeding krijgt. Lees ook onze letselschade tips om uw kans op een rechtvaardige schadevergoeding bij letsel door glas te vergoten.

Schadevergoeding glasverwonding

Het idee is dat de letselschadevergoeding het slachtoffer volledig schadeloos stelt. De vergoeding bestaat uit alle schade, kosten en gemiste inkomsten. Mogelijke schadeposten zijn:

 • Gemist inkomen of omzet;
 • Kosten voor hulp in de huishouding, woningonderhoud, extra kinderopvang, tuinonderhoud etc.;
 • De kosten van een cosmetische operatie (plastische chirurgie);
 • Kosten voor medische behandeling;
 • Reis- en parkeerkosten;
 • Kosten zonder nut (de betaalde maar gemiste vakantie, ongebruikte concertkaartjes, het sportschool abonnement waarvan geen gebruik is gemaakt);
 • Daggeld vergoeding voor verblijf in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of zorgcentrum.

Uw schade door glasverwonding moet u bewijzen. Leg daarom al uw schade vast. Bewaar bewijsmiddelen, zoals betalingsbewijzen, bonnetjes, facturen etc.

Smartengeld

Bovendien heeft u recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en verminderde levensvreugde. Voor de hoogte van het smartengeld is de ernst van het letsel, maar ook het cosmetische aspect van belang. Bijvoorbeeld onzekerheid over de littekens van snijwonden in het gezicht. Ook kijken we naar de invloed van de verwondingen op het sociale leven. Bijvoorbeeld de kans op het vinden van een partner.

Uw schade claimen

Het krijgen van een schadevergoeding is niet altijd makkelijk. Verzekeraars wijzen veel schadeclaims af. Ook als een schadeclaim een goede kans heeft. Een schadevergoeding moet u afdwingen. Wij helpen mensen om te krijgen waar ze recht op hebben. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in waarna wij contact met u opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief