Soorten letselschade

Aangezichtsletsel

Aangezichtsletsel: Met het aangezicht bedoelen we het deel van het menselijk hoofd tussen de haarlijn en de kaak. Als een ander uw aangezichtsletsel veroorzaakt, betaalt deze persoon uw letselschade.

In het aangezicht of gelaat kunnen huidverwondingen, kneuzingen en/of botbreuken ontstaan. Verkeersongevallen en arbeidsongevallen zijn een veel voorkomende oorzaak. Ons gezicht bevat vitale functies en zintuigen. Er bestaat bij verwonding van het gezicht een gevaar op schade aan de luchtwegen. Daarnaast kunnen zicht en reuk- en smaakvermogen beschadigd raken. Bovendien is ons gezicht ons uithangbord. Het letsel is daarom goed zichtbaar. Dit leidt vaak tot negatieve en depressieve gevoelens.

Aansprakelijkheid aangezichtsletsel

Het recht op een schadevergoeding beoordelen we per geval. Bij een auto ongeluk kijken we naar verkeersregels. Bij arbeidsongevallen is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk. Een andere mogelijke aansprakelijke tegenpartij is bijvoorbeeld de bezitter van een hond. Elk geval beoordelen we aan de hand van de specifieke omstandigheden.

Voor een schadevergoeding moet u bewijs leveren. U moet bewijzen dat de ander aansprakelijk is voor uw schade. Leg daarom alle informatie over het ongeluk (de schade oorzaak) en uw schade goed vast.

aangezichtsletsel, schadevergoeding aangezichtsletsel aangezicht letsel

Schadevergoeding aangezichtsletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade die het gevolg zijn van het letsel. U kunt bijvoorbeeld denken aan gemist inkomen/omzet, kosten voor medische behandeling, een daggeveldvergoeding, reis- en parkeerkosten, kosten van hulp in de huishouding en een groot aantal andere schadeposten.

Naast de vergoeding van kosten en schade krijgt u smartengeld. Smartengeld vergoedt de immateriële schade van het letsel. Deze schade bestaat uit de geleden pijn, onzekerheid, het leed, ongemak en alle andere negatieve gevoelens als gevolg van het letsel.

Voorbeelden

U kunt bij aangezichtsletsel onder andere denken aan de volgende vormen van letsel:

  • Breuken van de oogkas
  • Onderkaak breuk;
  • Bovenkaak breuk;
  • Breuk van het jukbeen;
  • Tandletsel.

Cosmetisch aangezichtsletsel

Bij aangezichtsletsel speelt vaak een cosmetische aspect. Anderen zien het letsel. Deze schade noemen we cosmetisch letsel. Het slachtoffer zal hier last van ondervinden. Dit leidt tot onzekerheid, verminderde eigenwaarde en andere negatieve emoties. Bij het berekenen van de hoogte van het smartengeld houden we rekening met deze gevoelens van het slachtoffer. U kunt bijvoorbeeld denken aan de hinder die iemand ondervindt door:

  • Littekens of brandwonden in het gezicht;
  • Een scheefstaande neus;
  • Missende tanden of andere zichtbare schade aan het gebit;
  • Scheefstaande ogen.

Plastische chirurgie komt meestal pas aan de orde na het herstel. De behandeling van aangezichtsletsel richt zich eerst op het gebruik van het hoofd voor vitale functies en de zintuigen.

Maak een afspraak

De hulp van een professional maakt vaak het verschil tussen een eerlijke schadevergoeding en geen schadevergoeding. Bovendien is onze hulp in veel gevallen gratis. Wij helpen u, ook als u niet voor ons kiest, direct verder. Neem contact op. Zorg dat u snel weet waar u recht op heeft. Een eerste gesprek is bovendien altijd gratis. Bel 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief