Letselschade tips : Als u letselschade oploopt bij een verkeersongeval, gebeurt er van alles tegelijk. Het is belangrijk te kunnen steunen op de deskundigheid van een letselschadespecialist of letselschade advocaat.

Letselschade tips

Letselschade door een ongeluk is niet iets wat u dagelijks mee maakt. Gelukkig de meeste mensen geheel niet. Het is daarom altijd belangrijk u te laten bijstaan door een letselschade advocaat of letselschadespecialist. Het letselschadetraject is lang en vol valkuilen. Bovendien wilt u zich focussen op herstel en niet bezig zijn met de zakelijke afwikkeling van de schadevergoeding. Daarom deze letselschade tips!

 

 

 

 

Wat te doen bij letselschade

  • Verzamel bewijs over het ongeluk.

Dit kan door het maken van foto’s, getuigen vragen om een verklaring af te leggen, politie te bellen en een schade aanrijdingsformulier in te vullen. Hoe sneller u dit doet na het ongeluk, des te kleiner is de kans dat ‘bewijs verdwijnt’.

  • Laat uw letsel vaststellen

Als u stelt dat u letsel of verwondingen heeft opgelopen door een ongeluk, moet u dat aannemelijk maken. Bent u met de ambulance over gebracht naar het ziekenhuis dan is daarvan een medisch rapportje gemaakt. Heeft u klachten maar bent u niet onderzocht? Meld dat dan bij uw huisarts of in het weekend bij de dienstdoende huisarts, Spoedeisende Hulp of huisartsenpost. Het is vaak belangrijk dat is vastgelegd welke klachten en verwondingen u had direct na het ongeval.

  • Zoek juridische bijstand van een letselschade advocaat of letselschadespecialist

Omdat de afwikkeling van letselschade in de kern een juridische aangelegenheid is, adviseren wij u voor de afwikkeling van de letselschade een deskundige advocaat of letselschadespecialist in de arm te nemen. In de meeste gevallen is dit kosteloos, zeker als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeluk. Dit is wettelijk zo geregeld.

  • Stel de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk

Is naar uw mening iemand anders aansprakelijk voor het ongeluk en de letselschade, stel deze dan aansprakelijk. Als u een letselschade advocaat heeft ingeschakeld zal deze dat voor u doen. Zo voorkomt u dat u de claim te laat indient.
Is er discussie of onzekerheid over de aansprakelijkheid, bel dan voor een vrijblijvende beoordeling.

  • Houd goed bij wat de schade is

Omdat er na een ongeluk met letselschade veel tegelijk gebeurt, is het verstandig bij te houden wat u doet, waar u bent geweest en welke kosten u heeft gemaakt. Op deze manier vergeet u niets en maakt dat de afwikkeling vaak gemakkelijker.

Letselschade tips
Letselschade tips
  • Voorschot op de letselschade

Als u letselschade lijdt heeft u recht op een voorschot die de tussentijdse schade dekt. U hoeft dus niet te wachten tot aan het einde bij de afwikkeling.

  • Ga niet akkoord met een afwikkeling zonder deskundig advies te hebben ingewonnen

Met klem adviseren wij u altijd een afwikkelingsvoorstel te laten toetsen door een letselschade advocaat of letselschadespecialist. Ook bij licht letsel of ‘kleinere’ schadevergoedingen. Als u akkoord gaat met een afwikkeling kunt u vaak nooit meer terugkomen op de zaak. Niet als uw schade hoger blijkt te zijn en ook niet als de verwondingen verslechteren in de toekomst. De kosten van het controleren van het afwikkelingsvoorstel worden vergoed door de aansprakelijke verzekeraar. Dit is in de wet vastgelegd.

Wilt u meer letselschade tips

Neem contact met onze letselschade advocaten en letselschadespecialisten op. Zij zijn lid van het Keurmerk Letselschade /  Register Letselschade, LSA en NIVRE. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Bel ons gratis landelijke nummer 0800-4455000 of plaats onderstaand een terugbel verzoek. Wij bellen u binen 15 minuten.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres