Deskundige juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade moet worden vergoed door de aansprakelijke partij.

Download onze brochure

Oorzaken letselschade

Bij letselschade wordt meestal gedacht aan verkeersongevallen. Maar letselschade kan ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een arbeidsongeval, een medische fout, een gebrekkig product of een hondenbeet.
Omdat het schaderegelingsproces bij letselschade ingewikkeld is, adviseren wij u altijd een deskundig rechtshulpverlener in te schakelen. Omdat de kosten van de letselschadespecialist of letselschadeadvocaat moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij, is de rechtshulp vrijwel altijd kosteloos. Let wel op dat u een belangenbehartiger kiest in het bezit van het Keurmerk Letselschade (ingeschreven staat in het Register Letselschade) én letselschade-advocaat  (LSA) is en/of een erkend letselschadespecialist NIVRE personenschade is.

Onze medewerkers voldoen aan de zwaarste opleidingsvereisten en zijn allen LSA advocaat, NIVRE expert en lid van het Keurmerk Letselschade.
Bij letselschade adviseren wij u dan ook altijd contact op te nemen voor een vrijblijvende beoordeling. Bel gratis 0800 44 55 000 of plaats een terugbelverzoek! Wij helpen u graag.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Letselschade deskundige hulp letselschadeadvocaatAansprakelijkheid voor letselschade

Natuurlijk zal eerst aansprakelijkheid moeten worden aangetoond van de veroorzaker. Ook moet worden aangetoond dat het letsel is ontstaan door het ongeval, wat het letsel is en tot welke beperkingen en schade dat leidt. Een ingewikkeld proces!

Geen rechtsbijstandverzekering?

Ook als u geen rechtsbijstandsverzekering heeft gesloten kunnen wij u kosteloos bijstaan. Bent u wel verzekerd, ook dan kunnen wij u met behoud van dekking helpen. Onze hulp bij letselschade kost u vrijwel altijd niets! In de wet staat dat de aansprakelijke verzekeraar de kosten van een letselschadespecialist of letselschade advocaat moet vergoeden. U heeft recht op deskundige bijstand! Wij raden u ten zeerste aan hiervan gebruik te maken.

Welke schade

Alle schade die door het ongeval is veroorzaakt, zal door de aansprakelijke partij moeten worden vergoed. Onderscheid maken we tussen smartengeld en materiële schade. Het smartengeld is een vergoeding voor pijn, littekens en gederfde levensvreugde. De hoogte is afhankelijk van het letsel en de beperkingen, uw leeftijd, uw beroep en overige relevante omstandigheden.

Onder materiële schade kunt u verstaan:

  • medische kosten (die niet of slechts gedeeltelijk worden vergoed door uw eigen ziektekostenverzekeraar)
  • kosten voor (extra) huishoudelijke hulp
  • verlies verdienvermogen (inkomensschade)  en pensioenschade
  • reiskosten (bijvoorbeeld naar huisarts en/of medisch specialist)
  • verlies zelfwerkzaamheid (bijvoorbeeld klussen in en om uw woning)

Hulp bij letselschade?

Het is goed te beseffen dat u altijd wettelijk recht heeft op “gratis” deskundige rechtshulp! Bij letselschade adviseren wij u dan ook altijd contact op te nemen voor een vrijblijvende beoordeling! Bel 0800-44 55 000 of maak een afspraak.

Klanten aan het woord

Mijn letselschade zaak dreigde door toedoen van verzekeraar steeds weer vast te lopen. Dankzij de deskundigheid en inzet van HIJINK Advocaten werd een goede afwikkeling bereikt.

Mw. W. de Waard, Arnhem

In 2002 liep mijn 2- jarige dochter, Sarah, ernstig hersenletsel op door een auto-ongeval met als gevolg dat ze de rest van haar leven afhankelijk van begeleiding zal zijn. Het waren en zijn moeilijke tijden met als lichtpunt dat mijn en Sarah’s financiele belangen behartigt worden door Oscar Hijink en zijn team van Hijink Letselschade Advocaten. De warme menselijke benadering,de zorgvuldigheid en deskundigheid, de steun en betrokkenheid met ons gezin, het heeft er allemaal aan bij gedragen dat wij financieel niet kopje onder zijn gegaan en dat Sarah voor de rest van haar leven financieel geen zorgen heeft. Dit draagt er mede aan bij dat zij ondanks haar blijvende beperkingen een goed toekomstperspectief heeft.

dhr. Jos Pluijmaekers, Houten

Het was voor mij een bijzondere prettige ervaring dat men de nasleep van het ongeval van mij overnam en behartigde. De vakmensen van Hijink Advocaten hebben dit voor mij op een uitstekende wijze gedaan in  de moeilijke tijd na het ongeval. Het gaf me de rust om me volledig te concentreren op m’n herstel en me niet druk te maken over (vervelende) nasleepzaken! Tactvol en deskundig was de benadering, aan alles werd gedacht. Het heeft zeker bijgedragen aan een snel herstel. Na anderhalf jaar weer een ongeval; ook dit werd snel en vakkundig behartigd. Ik vond dit erg bijzonder; een ongekende hulp en nog gratis ook !! Ten slotte; Ik zal Hijink Advocaten aan anderen aanbevelen om hun belangen te laten behartigen. In goede gezondheid.

dhr. Wim Heurneman, Doetinchem