Ongeval op werk wie betaalt de schade?

U raakte gewond bij een ongeval op het werk en wilt weten wie de schade betaalt?

De werkgever betaalt de schade die ontstaat bij een ongeval op het werk, tenzij de werkgever aantoont dat alle redelijkerwijs mogelijke veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Ongeval op werk wie betaalt: gratis letselschade advocaat

De wet bepaalt dat de kosten van een schadeclaim een deel zijn van de schade. De aansprakelijke partij betaalt daaro m niet alleen de schade, maar ook de kosten van een letselschade advocaat. U schakelt daarom gratis een deskundige in om uw schade voor u af te handelen. Zo weet u zeker dat u na een ongeval op het werk een eerlijke schadevergoeding krijgt.

Ongeval op het werk wie betaalt: Bezoek een dokter

Na een ongeval op het werk is de positie van de werknemer sterk. De wet bepaalt dat de bewijslast grotendeels bij de werkgever ligt. De werknemer hoeft alleen aan te tonen dat hij tijdens het werk gewond raakte. Bezoek daarom altijd een dokter direct na het ongeval. Het verslag van uw bezoek aan een arts is onmisbaar bewijs materiaal. Meldt het ongeval (bij voorkeur schriftelijk) bij uw leidinggevende/werkgever. Bespreek het ongeval bij ook met uw omgeving. Op deze manier heeft u voldoende bewijs dat u gewond raakte tijdens uw werk.

Ongeval op werk als ondergeschikte wie betaalt

De aansprakelijkheid voor werkgevers geldt niet alleen voor werknemers, maar voor alle ondergeschikten. Er hoeft dus geen arbeidsovereenkomst te zijn gesloten tussen de aansprakelijke ‘werkgever’ en de gewonde ondergeschikte.

Ongeval tijdens vrijwilligerswerk wie betaald?

Ook na een ongeval bij vrijwilligerswerk kan de ‘werkgever’ aansprakelijk zijn voor letselschade. Dat er sprake is van werk waartegenover geen vergoeding staat, betekent dus niet dat de organisatie niet aansprakelijk kan zijn na een ongeval.

Wanneer betaalt de werkgever geen schadevergoeding

Na een ongeval op het werk beoordelen we de veiligheidsmaatregelen die het ongeval konden voorkomen. De werkgever betaalt geen schadevergoeding als alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Voor sommige alledaagse handelingen zijn veiligheidsmaatregelen niet nodig. Dit noemen we huis, tuin en keukenongevallen. Voorbeelden van huis, tuin en keuken ongevallen zijn bijvoorbeeld het opensnijden van zachte broodjes met een broodmes en andere alledaagse gevaren die zich ook thuis voordoen.

Ongeval op werk wie betaalt: verzekeringsplicht

In sommige gevallen is de werkgever verplicht een verzekering af te sluiten voor de risico’s die werknemers lopen tijdens het werk. Deze verzekeringsplicht ziet bijvoorbeeld op werknemers die voor hun werk met een auto, vrachtwagen of ander motorvoertuig deelnemer aan het verkeer.

Kosteloze rechtsbijstand na een ongeval op het werk

Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.P.H. van Maanen Winters
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief