Letselschade verkeersongeval: verkeersongeval en aansprakelijkheid. Verkeersongevallen kunnen ernstige gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een whiplash of een dwarsleasie.
Hijink Advocaten kan u bijstaan in het vaststellen van de aansprakelijkheid en het verhalen van uw letselschade na een verkeersongeval.
Deelnemen aan het verkeer is vaak noodzakelijk, maar ook gevaarlijk. Vaak beseffen we de risico’s pas als we zelf, of iemand in onze omgeving, bij een ongeval betrokken raakt. Ook als u zelf alle verkeersregels naleeft en alle mogelijke voorzichtigheid in acht neemt, kunt u bij een ongeluk betrokken raken.
Letselschade verkeersongeval: Gratis rechtshulp bij verkeersongevallen
Hijink Advocaten werkt landelijk en heeft ruime ervaring met het bijstaan van slachtoffers van een verkeersongeluk. Wij zetten onze expertise graag voor u in. Aangezien de wet bepaalt dat de aansprakelijke partij verplicht is de schade te vergoeden, kunnen wij u in veel gevallen geheel gratis bijstaan. De rechtshulp die wij bieden maakt namelijk deel uit van uw schade en wordt vergoed.
Letselschade verkeer: Aansprakelijkheid verkeersongeval
Om vast te stellen welke partij aansprakelijk is voor het ongeval, dient de toedracht van het ongeluk vastgesteld te worden. In veel gevallen is de toedracht duidelijk. En dus is de vraag welke partij aansprakelijk is eenvoudig te achterhalen. Onder andere een door de politie opgemaakt proces verbaal kan hierbij als bewijsmateriaal dienen. Indien onduidelijk is welke partij aansprakelijk is voor de letselschade door een verkeersongeval, dan kan Hijink Advocaten voor u de aansprakelijkheid vaststellen. Hierna kan tevens een voorschot op de schadevergoeding en het smartengeld worden gevraagd.
Bekijk hier uw aanspraak op smartengeld na een verkeersongeval
Letselschade verkeersongevallen
Omdat verkeersongevallen vaak voorkomend zijn, dient deze pagina mede om u door te verwijzen naar de pagina waar u relevante informatie vindt over diverse aspecten van letselschade die aan de orde kunnen komen bij schade ontstaan door een verkeersongeval:
- Eenzijdig verkeersongeval;
- Kop- staartbotsing;
- Verkeersongeval onder werktijd;
- Whiplash-letsel;
- Artikel 185 WVW (aanrijding voetganger/fietser door motorvoertuig);
- Letselschade amputatie;
- Overlijdensschade;
- Tips bij letselschade door een verkeersongeval.
Contact
Indien u of een van uw werknemers betrokken is bij een verkeersongeval, neemt u dan contact op met een letselschade specialist. Het is in alle gevallen verstandig om u zo spoedig mogelijk goed te laten informeren. Voor werkgevers is het bovendien verstandig om proactief te handelen. Zorg dat u de risico’s binnen uw onderneming kent en indien mogelijk afdekt. Onze advocaten staat u vrijblijvend en gratis te woord. Bel 0800-4455000 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.