Letselschade

Letselschade door een verkeersongeval

Ongeval op weg naar werk met de fiets

Een ongeval op weg van of naar het werk kan een bedrijfsongeval zijn als er onderweg werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals iets wegbrengen of ophalen. In alle andere gevallen beoordelen we het recht op schadevergoeding aan de hand van de verkeersregels. Als er een motorvoertuig betrokken is bij een ongeval op weg naar het werk op de fiets dan bestaat er bijna altijd recht op een schadevergoeding.

Ongeval op weg naar werk met de fiets:

  • De werkgever is niet aansprakelijk voor een ongeval op weg naar het werk met de fiets;
  • De werkgever is wel aansprakelijk voor een ongeval op weg naar werk met de fiets als de werknemer onderweg werkzaamheden uitvoert (bijvoorbeeld iets ophalen of wegbrengen);
  • Fietsers hebben na een aanrijding met een gemotoriseerde verkeersdeelnemer in bijna alle gevallen recht op een schadevergoeding;
  • Bij een ongeval tussen fietsers onderling of met een voetganger kijken we welke verkeersfouten het ongeval veroorzaakten;
  • De wegbeheerder kan aansprakelijk zijn als u valt door slecht onderhoud of een gevaarlijk aangelegde verkeerssituatie;
  • Voor een gevaarlijke situatie, zoals een gevaarlijk op de weg geplaatst voorwerp, kan een ander aansprakelijk zijn;
  • Voor een schadeclaim is bewijs nodig. Bezoek daarom een dokter om uw verwondingen vast te leggen en probeer zoveel mogelijk bewijs (foto’s, verklaringen, aanrijdingsformulier) vast te leggen.

Juridische hulp na een ongeval op weg naar werk met de fiets is gratis als een ander aansprakelijk is voor uw schade. Onze letselschade advocaten helpen u direct verder. Zo krijgt u moeiteloos een eerlijke schadevergoeding.

Fietsongeval kan een arbeidsongeval zijn

Benieuwd of uw werkgever aansprakelijk is voor uw fietsongeval? De werkgever is niet aansprakelijk voor een ongeval dat gebeurt als u met de fiets op weg bent naar uw werk. Behalve als u de rit voor of na het werk gebruikt om iets voor uw werkgever te doen. Bijvoorbeeld als de werknemer onderweg naar het werk op de fiets de post ophaalt of wegbrengt. Twijfelt u of uw ongeval op weg naar werk met de fiets een arbeidsongeval is? Neem dan contact op.

ongeval op weg naar het werk met de fiets

Ongeval op weg naar werk met de fiets door een auto, scooter of ander motorvoertuig

Bij een aanrijding tussen een fietser en motorvoertuig betaalt de verzekeraar van het motorrijtuig op grond van de wet tenminste de helft van de schade. Dit is slechts anders in zeer uitzonderlijke gevallen. Voor de overige 50% van de schade kijken we naar de over en weer gemaakte fouten. Raakte u ernstig gewond? Dan krijgt u mogelijk een groter deel van uw schade vergoed.

Ongeval op weg naar werk met de fiets door voetganger of fietser

Bij een ongeval tussen twee fietsers of een fietser en een voetganger beoordelen we welke verkeersfouten de oorzaak zijn van het ongeval. Aan de hand van gedragingen die het ongeval veroorzaakten, stellen we vast wie welk deel van de schade draagt.

Ongeval op weg naar werk met de fiets door een gevaarlijke situatie

Ook de wegbeheerder of een particulier kan verplicht zijn schade te vergoeden na een ongeval. De verplichting om schade te vergoeden ontstaat door het veroorzaken van een gevaarlijke situatie met een grote kans op een ongeval en letsel. Daarbij speelt ook altijd een rol wat een fietser moet verwachten op bepaalde plekken.

Hier moet u aan denken na een ongeval op weg naar het werk met de fiets

Het deel van uw schade dat vergoed wordt, is meestal afhankelijk van het bewijs waaruit blijkt dat uw tegenpartij uw letselschade veroorzaakte. Na een ongeval beoordelen we wat de oorzaak is van het ongeval. Dit kan een bestuurder zijn die een verkeersfout maakt, maar ook een gat in een slecht onderhouden weg of een stuk fietspad waar de gemeente vergat te strooien bij gladheid. Vaak zijn er meerder oorzaken voor een fietsongeval. De betrokken partijen delen daarom vaak de schuld en de schade.

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Juridisch hulp bij uw schadeclaim is gratis. De aansprakelijke veroorzaker betaalt namelijk al uw schade. Hieronder vallen ook de kosten die u maakt om uw schade te claimen. Daarom is de bijstand van een letselschade advocaat kosteloos. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Ongeval werknemer op weg naar werk met de fiets

Als een werknemer gewond raakt bij een ongeval op weg naar het werk met de fiets lijdt ook de werkgever schade. De werkgever betaalt het loon van de zieke werknemer, maar de werknemer zit thuis na een ongeval. De aansprakelijk veroorzaker van een ongeval moet ook deze kosten betalen. Neem contact op om een loonschadeclaim te bespreken.

Neem contact op voor gratis rechtshulp

Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul uw contactgegevens hieronder in als u wilt dat wij contact met u opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief