Een letselschade advocaat is een juridisch specialist bij uitstek als het gaat om het claimen van letselschade na een ongeval.

Als u een ongeluk heeft en letselschade oploopt heeft u recht op een schadevergoeding. Vereist is wel dat een ander voor het ongeluk aansprakelijk is. Het komt ook veel voor dat letselschade-slachtoffers –zonder het te weten- zelf een verzekering afsloot die de letselschade dekt. Een letselschade advocaat adviseert over aansprakelijkheid en verzekeringsdekking.

Intakegesprek bij een letselschade advocaat

Een eerste letselschadegesprek is bij ons altijd vrijblijvend en zonder advocaatkosten. Ook kunt u gebruik maken van ons dagelijkse inloopspreekuur. Mocht u niet op kantoor kunnen komen, dan kunt u ook altijd bellen met 0800-4455000 (gratis). Wij werken landelijk. Tijdens het intakegesprek adviseren wij over de te nemen stappen in de letselschadezaak, aansprakelijkheid en schadevergoeding.

Waarom een letselschade advocaat

Een letseladvocaat is specialist op het gebied van adviseren en procederen bij letselschade. Het gaat hierbij om de onderhandelingen met de aansprakelijke partij, verzekeringsmaatschappij. Als onderhandeling niet tot het gewenste resultaat leidt, kan een procedure bij de rechter worden gestart.

Logo Letselschade Advocaat

Een letselschade advocaat is dé specialist bij uitstek op het gebied van de afhandeling van letselschadezaken. Niet iedere advocaat mag zich LSA Letselschade Advocaat noemen. Dat mogen alleen de leden van de Vereniging LSA Letselschade Advocaten. Voor de letselschade-advocaten (LSA) gelden de hoogst denkbare kwaliteitseisen.

Het letselschadeproces is een hoofdzakelijk juridische aangelegenheid. Het is dus belangrijk rechtshulp te krijgen van een advocaat.

Kosten van een letselschade advocaat

De redelijke kosten van een letselschade-advocaat moeten worden betaald door de aansprakelijke verzekeraar of partij. Dit geldt voor de advocaatkosten als partijen in onderhandeling zijn. Dit heet het zogenaamde buitengerechtelijke traject. Zodra er een dagvaarding moet worden opgesteld, start het gerechtelijke traject. Dit is de procedure bij een rechter. De kosten van de procedure en de letselschade advocaat moeten worden betaald door de partijen zelf. Een rechter kan bij het vonnis bepalen dat een (verliezende) partij de proceskosten moet vergoeden aan de ander. Bij een deelgeschilprocedure ligt dit weer anders.

Gelukkig komt het in 97% van de letselschadezaken niet tot een procedure bij de rechter. De rechtshulp van de letselschadeadvocaat is dan ‘gratis’ voor het slachtoffer met letsel.

Waarom HIJINK Letselschade advocaten

Nivre kwaliteitsgarantie logo

In ons advocatenkantoor wordt alleen gewerkt door letseladvocaten en letselschadespecialisten die lid zijn van het Keurmerk Letselschade (Register Letselschade). Bovendien hebben al onze letseladvocaten en letselschadespecialisten de hoogst mogelijke opleidingen doorlopen in hun kennisgebied. Zij zijn dus óf letselschade advocaat (LSA) óf Registerexpert Personenschade (NIVRE). Tot slot kunnen zij leunen op een ervaring van 15 jaar of langer in de letselschaderegeling.

De kwaliteit, integriteit en kunde van onze specialisten wordt gewaarborgd door de LSA, het NIVRE en de Orde van Advocaten.

Unieke combinatie van specialisten

Naast het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit, werken wij binnen ons kantoor in de letselschaderegeling met een unieke combinatie van advocaten, letselschadespecialisten, arbeidsdeskundigen, mediators en medisch adviseurs. Alleen op deze manier krijgt u het beste. Wij kunnen u hierdoor in het gehele traject van onderhandelen, medisch advies, arbeidsdeskundige begeleiding tot procederen bijstaan.

Door de hoge specialisatiegraad op het vlak van letselschade werken wij landelijk.

Gratis hulp bij letselschade

Graag helpen wij u bij het claimen van uw letselschade. De kosten voor onze juridische hulp kunnen wij verhalen op de aansprakelijke partij. Voor u is onze buitengerechtelijke hulp dus gratis. Contact opnemen met onze letselschade-advocaten kan via het telefoonnummer 0800-4455000 of onderstaand contactformulier.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres