Letselschade

Smartengeld

Hoeveel smartengeld kan ik verwachten?

Hoeveel smartengeld kan ik verwachten? Voor psychische schade, pijn, leed en verminderd levensplezier krijgt u smartengeld. Hoeveel smartengeld u kunt verwachten, is afhankelijk van de ernst van uw letsel en de invloed van uw verwondingen op uw leven.

Het smartengeld dat u mag verwachten is een bedrag tussen de € 100,– en € 250.000,–. Voor het bedrag dat u mag verwachten zijn onder andere de mate van herstel en de duur en intensiviteit van de revalidatie van belang. Daarnaast kijken we naar de invloed van het letsel op uw sociale leven, werk, hobby’s en liefdesleven. Voor het berekenen van het smartengeld kijken we naar eerder in soort gelijke gevallen betaalde bedragen. Het smartengeld is dus afhankelijk van eerder in vergelijkbare gevallen betaalde bedragen.

Hoeveel smartengeld kan ik verwachten?

Hoeveel smartengeld kan ik verwachten: bedragen

De onderstaande tabel geeft u inzicht in het smartengeldbedrag dat u mag verwachten. Bij gering letsel moet u denken aan blauwe plekken en schaafwonden. Uitzonderlijk zwaar letsel bestaat bijvoorbeeld uit een dwarslaesie:

 • Gering letsel € 100-,- tot € 2000,–;
 • Licht letsel € 2.000,– tot € 3.500,–;
 • Matig letsel € 3.500,– tot € 9.000,–;
 • Ernstig letsel € 9.000,– tot € 21.000,–;
 • Zwaar letsel € 21.000,– tot € 43.000,–;
 • Zeer zwaar letsel € 43.000,– tot € 76.000,–;
 • Uitzonderlijk zwaar letsel € 76.000,– tot € 250.000,–.

*Smartengeld is slechts een (klein) deel van de totale schadevergoeding. De letselschadevergoeding bestaat naast smartengeld ook uit een vergoeding voor alle andere schadeposten (inkomensschade, autoschade, medische kosten, reiskosten etc.).

Hoeveel smartengeld mag ik verwachten bij…..

Om u inzicht te geven in het smartengeld dat u mag verwachten, hebben wij een groot aantal pagina’s met smartengeld voorbeelden opgesteld. Deze pagina’s geven aan de hand van de oorzaak van het letsel of het soort letsel inzicht in het smartengeld dat u mag verwachten.

Bespreek uw smartengeld

Neem contact op. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Smartengeld video: 5 vragen over smartengeld

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief