Letselschade

Smartengeld

Smartengeld voorbeelden

Smartengeld voorbeelden geven een indicatie van het smartengeld waar u recht op heeft. Hoeveel smartengeld u krijgt, beoordelen we aan de hand van eerder toegekende smartengeldbedragen. Daarom geven voorbeelden van smartengeld inzicht in uw recht op smartengeld.

Bij letselschade ontstaat immateriële schade. Deze schade bestaat onder andere uit geleden pijn en gederfde levensvreugde. Als letsel is veroorzaakt door een aansprakelijke partij heeft u meestal recht op een vergoeding van deze schade in de vorm van smartengeld.

Op de onderstaande pagina’s vindt u voorbeelden van smartengeldbedragen aan de hand van het soort letsel of de wijze waarop het letsel is ontstaan. Smartengeld is altijd persoonlijk. De voorbeeld bedragen geven daarom slechts een indicatie van het recht op smartengeld.

Een smartengeldberekening wordt uitgevoerd door een vergelijkend onderzoek naar smartengeldtoekenning in soortgelijke gevallen. Daarbij kijken we naar de gevolgen van het gewond raken voor het slachtoffer. Door de op de onderstaande pagina’s genoemde bedragen en beschreven gevallen te vergelijken met uw situatie krijgt u inzicht in uw aanspraak op smartengeld.

Smartengeld voorbeelden oorzaak letsel

Op de onderstaande pagina’s vindt u smartengeld voorbeelden die zijn verzameld aan de hand van de wijze waarop het letsel is ontstaan:

Smartengeld voorbeelden soorten letsel

Op de onderstaande pagina’s vindt u smartengeld voorbeelden aan de hand van het soort letsel:

Smartengeld voorbeelden, voorbeelden smartengeld

Smartengeld indicatie

Aan de hand van de ernst van letsel is het mogelijk een smartengeld indicatie te geven. We onderscheiden voor de smartengeld indicatie 6 letsel categorieën. Gering letsel bestaat bijvoorbeeld uit kneuzingen en schaafwonden. Bij uitzonderlijk zwaar letsel kunt u denken aan een volledige dwarslaesie of zeer ernstige brandwonden. De genoemde bedragen geven slechts een indicatie van het recht op smartengeld:

 • Gering letsel € 0,– tot € 800,–;
 • Licht letsel € 300,– tot €2.125,–;
 • Matig letsel € 1.500– tot € 9.000,–;
 • Ernstig letsel € 8.000,– tot € 21.000,–;
 • Zwaar letsel € 19.000,– tot € 43.000,–;
 • Zeer zwaar letsel € 40.000,– tot € 76.000,–;
 • Uitzonderlijk zwaar letsel € 70.000,— tot € 250.000,– smartengeld.

Vrijblijvend advies

Als u vragen heeft over letselschade en smartengeld of als u opzoek bent naar juridische bijstand bij letselschade kunt u bellen naar 0800-44 55 000 of een e-mail sturen naar info@hijink.com. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier. Ook als u vragen heeft over onze werkwijze staan wij u graag te woord.

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Smartengeld video

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief