Smartengeld voorbeelden geven een indicatie van het smartengeld waar u recht op heeft.

Bij letselschade onstaat immateriële schade. Deze schade bestaat onder andere uit geleden pijn en gederfde levensvreugde. Als letsel is verzooraakt door een aansprakelijke partij heeft u meestal recht op smartengeld. Op de onderstaande pagina’s vindt u smartengeldbedragen aan de hand van het soort letsel of de wijze waarop het letsel is onstaan. Smartengeld is altijd persoonlijk. De genoemde bedragen geven daarom slechts een indicatie van het recht op smartengeld.

Een smartengeldberekening wordt uitgevoerd door een vergelijkend onderzoek naar smartengeldtoekenning in soortgelijke gevallen. Door de op de onderstaande pagina’s genoemde bedragen en beschreven gevallen te vergelijken met uw situatie krijgt u hopelijk enig inzicht in uw aanspraak op smartengeld.

Smartengeld voorbeelden oorzaak letsel

Op de onderstaande pagina’s vindt u smartengeld voorbeelden die zijn verzameld aan de hand van de wijze waarop het letsel is ontstaan:

Smartengeld voorbeelden soorten letsel

Op de onderstaande pagina’s vindt u smartengeld voorbeelden aan de hand van het soort letsel:

Smartengeld voorbeelden, voorbeelden smartengeld

Smartengeld indicatie

Aan de hand van de ernst van letsel is het mogelijk een smartengeld indicatie te geven. We onderscheiden voor de smartengeld indicatie 6 letsel categorieën. Gering letsel bestaat bijvoorbeeld uit kneuzingen en schaafwonden. Bij uitzonderlijk zwaar letsel kunt u denken aan een volledige dwarslaesie of zeer ernstige brandwonden. De genoemde bedragen geven slechts een indicatie van het recht op smartengeld.

  • Gering letsel € 0,– tot € 800,–;
  • Licht letsel € 300,– tot €2.125,–;
  • Matig letsel € 1.500– tot € 9.000,–;
  • Ernstig letsel € 8.000,– tot € 21.000,–;
  • Zwaar letsel € 19.000,– tot € 43.000,–;
  • Zeer zwaar letsel € 40.000,– tot € 76.000,–;
  • Uitzonderlijk zwaar letsel € 70.000,— tot € 250.000,– smartengeld.

Vrijblijvend advies

Als u vragen heeft over letselschade en smartengeld of als u opzoek bent naar juridische bijstand bij letselschade kunt u bellen naar 0800-4455000. U kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier. Ook als u vragen heeft over onze werkwijze staan wij u graag te woord.

Contact

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres