Smartengeld brandwonden

Als u brandwonden oploopt door toedoen van een ander heeft u recht op een schadevergoeding en smartengeld. Letsel leidt tot schade, kosten en gemiste inkomsten. Daarnaast ervaren slachtoffers pijn, ongemak, frustratie en andere emoties. Smartengeld vergoedt de zogenaamde immateriële schade van brandwonden.

Een letselschadevergoeding bestaat uit smartengeld en een vergoeding van de materiele schade. De materiële schade bestaat uit alle kosten en gemiste inkomsten. De hieronder genoemde bedragen betreffen alleen smartengeld. De totale schadevergoeding is aanzienlijk hoger.

De hoogte van het smartengeld na verbranding is afhankelijk van alle omstandigheden van het geval. Voor het berekenen van de hoogte van smartengeld beoordelen we smartengeld voorbeelden uit andere zaken. De toegekende bedragen geven een indicatie van het recht op smartengeld in soortgelijke gevallen.

Smartengeld brandwonden arm en hand

Bij het gebruik van een slijpmachine ontstaat brand door vonken. De servicemedewerker die met de slijpmachine werkt, loopt brandwonden op aan zijn linker onderarm en linker hand. Na revalidatie blijkt volledig herstel uitgesloten. Het gebruik van de hand blijft beperkt. De man krijgt € 4.200,– smartengeld.

Smartengeld brandwonden, smartengeld brandwond, smartengeld verbrading

Smartengeld brandwonden

Een serveerster serveert een geflambeerd gerecht. De vrouw krijgt de brandende vloeistof op haar linkerarm en bovenbeen. Door het ongeval ontstaan ernstige brandwonden. De vrouw ervaart veel pijn en wordt langdurig behandelt. Bovendien kon een geplande vakantie door het letsel niet doorgaan. De rechtbank kent de vrouw een bedrag van € 4.621,– aan smartengeld toe.

Smartengeld brandwonden benen

Een landbouwer stort betonmortel. Door alkaline verband de man zijn knieën en onderbenen. Deze vorm van verbading noemen we chemische verbranding. De man was niet gewaarschuwd voor de risico’s van verbading door alkaline. De man kan een aantal maanden niet werken. Vanwege de brandwonden is een huidtransplantatie nodig. Dit leidt tot blijvende littekens op de bovenbenen. De getransplanteerde huid blijft gevoelig. De man krijgt € 6.150,– smartengeld voor de brandwonden aan zijn knieën en onderbenen.

Smartengeld verbranding

Een 56 jarige industrieel schoonmaker werkt aan een door asfalt verstopte leiding. Als de ontstopping los komt, spuit er heet asfalt en stoom uit de leiding. De man loopt ernstige brandwonden aan zijn armen op. Op de buik en een deel van het gezicht ontstaan lichte brandwonden. De man verblijft enige dagen in het ziekenhuis. Daarna volgt een lange revalidatie. De man heeft veel pijn en ongemak. Als gevolg van het ongeval is er ook sprake van depressiviteit, slaapproblemen en problemen bij het verwerken van prikkels. De man herstelt niet volledig. Gebruik van handen en armen is blijvend beperkt. De fysieke invaliditeit wordt op 40 % vastgesteld. De man raakt bovendien volledig arbeidsongeschikt. Voor het letsel door brandwonden krijgt de man € 17.451,– smartengeld.

Smartengeld brandwonden gezicht

Een 7 jarige jongen krijgt branden benzine over zijn gezicht heen. Er ontstaan zeer ernstige brandwonden. Het hele gelaat van de jongen is verlittekend. De jongen lijdt heel veel pijn. Daarnaast verblijft hij twee maanden in een brandwondencentrum. In de toekomst zijn waarschijnlijk nog cosmetische operaties noodzakelijk. Bovendien zal de jongen zijn gezicht altijd moeten blijven beschermen tegen zonnestralen. De jonge krijgt € 34.432,– aan smartengeld.

Bespreek uw smartengeld claim

Bespreek vandaag nog uw smartengeldclaim. Onze deskundigen kunnen namens u uw smartengeld claimen. Bespreek de mogelijkheden. Zorg dat u weet waar u recht op heeft. Een eerste gesprek is altijd gratis. Bel 0800 – 4455000 of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief