Smartengeld tand-, gebit- en mondletsel

De onderstaande voorbeelden van smartengeld bij mondletsel, gebitsletsel en tandletsel na een ongeval geven inzicht in de hoogte van uw recht op smartengeld.

Smartengeld is een vergoeding voor pijn, leed en afname van levensvreugde door letsel. Dit noemen we de immateriële schade. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de gevolgen van het letsel voor het leven van het slachtoffer. Om een smartengeldclaim te berekenen kijken we naar de toekenning van smartengeld in vergelijkbare gevallen.

Smartengeld voorbeelden mondletsel

Smartengeld is persoonlijk. De genoemde voorbeeld bedragen geven slechts een indicatie van het recht op smartengeld. Wilt u meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact op. Onze specialisten bespreken met u graag uw mogelijkheden en uw recht op smartengeld. Bekijk ook onze andere smartengeld voorbeelden voor inzicht in uw schadeclaim.

Smartengeld mondletsel, smartengeld tandletsel, smartenmgeld gebitsletsel

Smartengeld tandletsel in horeca

Een man gaat met zijn familie voor het kerstdiner naar een hotel. Tijdens het voorgerecht loopt de man schade op aan zijn gebit. Hij bijt op een stukje ijzer dat in het voorgerecht zit. Vanwege het letsel, de pijn en het ongemak kent het gerechtshof Den Bosch de man een bedrag van € 225,– aan smartengeld toe voor de schade aan zijn gebit.

Smartengeld tandletsel val van fiets

Bij een eenzijdig fietsongeluk loopt een vrouw mond en gebitsletsel op. De vrouw valt over een ongemarkeerde verhoging op een fietspad. Bij de val verliest de vrouw twee tanden. Het letsel bestaat verder uit gekneusde ribben, schaafwonden en snijwonden. De wegbeheerder is aansprakelijk. Vanwege de pijn en gederfde levensvreugde krijgt de vrouw € 350,– smartengeld voor het letsel aan haar mond.

Smartengeld mondletsel struikelen op voetpad

Een vrouw loopt op het voetpad. Naast het voetpad ligt een stapel stenen. Het ijzerdraad dat de stenen bij elkaar houdt, steekt uit. De vrouw struikelt over het ijzerdraad. Bij de val breekt de vrouw een paar voortanden. De kantonrechter in Lelystad wijst een bedrag van € 810,– aan smartengeld toe voor de pijn en het ongemak van het gebitsletsel.

Smartengeld mondletsel door paard

Een vrouw voert een paard mee aan de hand. Het paard maakt een onverwachte beweging, waardoor de vrouw valt. De vrouw breekt haar kaak en enkele kiezen breken af. Haar kaak wordt bij een operatie voor 6 weken vastgezet. Hierdoor kan de vrouw alleen vloeibaar voedsel eten. De vrouw wordt meerder malen behandeld bij de kaakchirurg en tandarts. Ook in de toekomst zijn naar verwachting nog diverse uitgebreide tandartsbehandelingen noodzakelijk. De vrouw krijgt € 2.100,– aan smartengeld voor het letsel aan haar mond en kaak.

Smartengeld mond en keelletsel bedrijfsongeval

Een man verlaat de parkeerplaats van zijn werk. De slagboom is defect. Door de laag staande zon ziet de man de slagboom niet. De slagboom boort zich door de voorruit van de auto en raakt de man in zijn strottenhoofd. Door het ernstige letsel ontstaat een wildgroei van littekenweefsel in zijn luchtpijp. Dit leidt tot enorme benauwdheid, problemen bij het praten, slikken en hoesten, angst om te stikken en psychische klachten. Door het letsel ontstaan geld problemen. Ook dit weegt zwaar op de man. In 3 jaar tijd wordt de man 8 keer geopereerd. De man overlijdt als gevolg van complicaties bij de laatste operatie op veertig jarige leeftijd. De smartengeldvordering maakt deel uit van de erfenis. De nabestaanden krijgen € 97.350,– smartengeld.

Overleg met een specialist

Bij letsel komt er veel op u af. Om een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen is het belangrijk dat u op het juiste moment de juiste stappen zet. Onze specialisten handelen uw schade in de meeste gevallen kosteloos voor u af. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of laat uw gegevens achter middels het onderstaande contactformulier voor een terugbelverzoek.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief