Smartengeld kop-staartbotsing

Smartengeld kop-staartbotsing – Bij een kop-staartbotsing is de automobilist die achterop een ander voertuig rijdt meestal aansprakelijk. Voldoende afstand houden om tijdig tot stilstand te komen is een wettelijk vereiste.

Een achter-aanrijding is een van de meest voorkomende verkeersongevallen. Onvoldoende afstand houden, niet tijdig tot stilstand kunnen komen of bumperkleven, is vaak de oorzaak van een kop-staartbotsing. Ook bij het file rijden of als iemand plotseling remt ontstaan kop-staartbotsingen. Onderstaand treft u voorbeelden aan van toegekend smartengeld na een kop-staartbotsing.

Letselschadevergoeding en smartengeld kop-staartbotsing

Als een ander aansprakelijk is voor een verkeersongeval maakt dat u bij letselschade recht kunt hebben op een schadevergoeding. De schadevergoeding bestaat uit materiële schade en immateriële schade. De immateriële schade bestaat onder andere uit geleden pijn en gederfde levensvreugde. De hieronder genoemde smartengeldvoorbeelden betreffen alleen de immateriële schade. De totale lestelschade vergoeding is hoger dan alleen het genoemde smartengeld.

Relevante informatie: lees alles over kop-staartbotsingen,

Hoeveel smartengeld krijgt u na een kop-staartbotsing

Smartengeld is hoogst persoonlijk. De omstandigheden van het geval en de persoon zijn van groot belang voor het smartengeld bij een achter-aanrijding. Voor een persoonlijke indicatie van uw aanspraak op smartengeld bespreekt u uw letselschade met een deskundige. Bij letsel raden wij u aan om altijd een lestelschadedeskundige in te schakelen. Ook als u niet kiest voor een specialist van HIJINK Advocaten.

Rugletsel kop-staartbotsing

Een 60-jarige fotografe wordt in haar auto door een andere auto van achteren aangereden bij een stoplicht. Door de kop-staartbotsing ontstaat rugletsel. De vrouw raakt geheel arbeidsongeschikt. De vrouw kan niet meer sporten. Ze ervaart constante pijn. Voor het letsel dat ontstaat bij de kop-staartbotsing wordt € 4.352,– aan smartengeld toegekend.

Whiplash kop-staartbotsing

Bij een stoplicht wordt een auto van achteren aangereden door een bestelbus. De bestuurder van de auto loopt bij de kop-staartbotsing een whiplash en hersenletsel op. Het slachtoffer was voor het ongeval al onder behandeling bij een psychiater. De man werd door ontwikkelingen in zijn privé leven ernstig belast. Ook zonder het ongeval zou de man in een soortgelijke situatie zijn terecht gekomen. Voor het letsel dat ontstaat bij de achter-aanrijding krijgt de man € 5.000,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld kettingbotsing

Een 35 man raakt betrokken bij een kettingbotsing. De breekt zijn ellepijp in zijn linkerarm en een heup. In de toekomst zal de man waarschijnlijk geopereerd moeten worden. De man is semiprofessioneel basketballer en kan zijn hobby niet meer uitoefenen. Daarnaast loopt het slachtoffer ontsierende littekens op bij de kettingbotsing. Voor het letsel ontstaan door een kettingbotsing wordt € 18.772,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld kopstaartbotsing, smartengeld achteraanrijding, smartengeld kettingbotsing, smartengeld bumperkleven, smartengekld van achteren aangereden, auto achterop gebotst

Smartengeld passagier bij kop-staartbotsing

Een vrouw raakt als passagier betrokken bij een kop-staart ongeval. De auto waarin zij zit rijdt met hoge snelheid achterop een andere auto. Het slachtoffer zit lange tijd bekneld in de auto. Bij de kop-staartbotsing ontstaan een ribfractuur, gebroken borstbeen, polsfractuur, gescheurd ooglid en verwondingen aan het gezicht. De vrouw raakt is blijvend beperkt. De vrouw raakt geheel arbeidsongeschikt. Voor het letsel dat ontstaat bij de kop-staartbotsing wordt € 20.160,– smartengeld toegekend.

Smartengeld achter aanrijding

Een 43 jarige verpleegster wordt als bestuurder van een auto van achteren aangereden door een achteropkomende auto. Door het letsel van de kop-staartbotsing wordt de vrouw 30 dagen in het ziekenhuis opgenomen. De vrouw raakt arbeidsongeschikt. Ook haar hobby’s kan de vrouw niet meer uitoefenen. De vrouw vindt het lastig het ongeval te verwerken. Voor het letsel van de kop-staartbotsing wordt € 30.321,– aan smartengeld toegekend.

Verergerde whiplash door achter-aanrijding

Een man wordt van achteren aangereden. Twee jaar eerder was de man ook al betrokken bij een kop-staartbotsing. Bij de eerste aanrijding liep de man een whiplash op. Bij de tweede kops-staartbotsing verergert de whiplash zich. De schade aan het privé- en sociale leven van de man zijn groot. De man raakt 100% arbeidsongeschikt. Voor de achter-aanrijding wordt € 43.001,– aan smartengeld toegekend.

Hersenletsel door kop-staartbotsing

Een bestuurder van een personenauto raakt betrokken bij een kop-staartbotsing. De man wordt van achter aangereden in zijn auto. De verwondingen zijn zeer ernstig. De man loopt hersenletsel op en aangezichtsletsel. De man ligt bovendien lange tijd in coma. De man kan niet meer zelfstandig wonen. Voor het letsel bij de kop-staartbotsing wordt een bedrag van € 162.243,– aan smartengeld toegekend.

Persoonlijk advies na een kop-staartbotsing

Om slachtoffers van letselschade goed bij te staan gaan wij een persoonlijk gesprek aan. Voor inzicht in uw aanspraak op smartengeld kunt u een afspraak plannen of uw situatie telefonisch bespreken met onze specialisten. Bel naar 0800-4455000 (gratis).

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief