Smartengeld motorongeluk

Smartengeld motorongeluk: Bij een motorongeluk bestaat vaak recht op een smartengeldvergoeding, ook wel immateriële schadevergoeding genoemd. Bij een motorongeval met letselschade ontstaat leed en neemt de levensvreugde af. De schade van het ongeval omvat meer dan alleen de lichamelijke verwondingen. Om de immateriële schade van een ongeluk met de motor te vergoeden, wordt smartengeld toegekend.

De hoogte van het smartengeld na een motorongeluk is afhankelijk van de omstandigheden van de ernst en duur van verwondingen. Hieronder vindt u voorbeelden van smartengeldbedragen na een motorongeluk.

Berekenen van smartengeld na een motorongeluk

De gevolgen van een motorongeluk kunnen zeer ernstig zijn. Dwarslaesie, whiplash en amputatieletsel komt voor bij motorongevallen. Voor de hoogte van het smartengeld bij letselschade na een motorongeval is onder andere de ernst van de verwondingen van belang. Zijn er blijvende beperkingen? Heeft het slachtoffer ontsierende littekens? Hoelang duurde het herstel. Was opname in een ziekenhuis noodzakelijk?

Ook de persoon van het letselschadeslachtoffer is belangrijk. De leeftijd van het slachtoffer, maar ook de woonsituatie en hobby’s. Hoelang moet het slachtoffer leven met de beperkingen en gevolgen van het letsel? Heeft het letsel invloed op de kansen om een partner te vinden? Kan een gepassioneerd voetballer nog voetballen na een ongeval?

De berekening van het smartengeld na een ongeval met de motor is werk voor specialisten. Aan de hand van alle omstandigheden van het geval wordt een smartengeldbedrag bij soortgelijke letsels en situaties vergeleken. Aan de hand van deze vergelijking berekent een letselschade advocaat uw smartengeldclaim na een verkeersongeval met de motor. Bekijk voor meer inzicht in uw smartengeldclaim ook onze andere smartengeld voorbeelden.

smartengeld motorongeluk, smartengeld motorongeval, smartengeld aanrijding motor, smartengeld motor

Smartengeld motorongeluk en letselschadevergoeding

De hieronder genoemde bedragen betreffen alleen het smartengeld. Bij een motorongeluk moet het slachtoffer door de aansprakelijke partij in een situatie worden gebracht alsof het ongeluk nooit heeft plaatsgevonden. De letselschadevergoeding bestaat naast smartengeld onder andere uit gemist inkomen, kosten voor huishoudelijke hulp en veel andere schadeposten. De totale letselschadevergoeding na een motorongeluk is dus vele malen hoger dan de hieronder genoemde bedragen.

Smartengeld van de motor gevallen

Een motorrijder moet uitwijken voor een overstekende fietser en komt hierbij ten val. Er ontstaat beenletsel. De motorrijder had volgens de rechter rekening moeten houden met overstekende fietsers en zijn snelheid moeten aanpassen. De motorrijder krijgt € 952,– smartengeld.

Smartengeld aanrijding op de motor

Een motorrijder wordt aangereden door een auto die een uitrit verlaat. De auto reed weg bij een benzinestation en rijdt bij het invoegen de motor aan. Er ontstaat knieletsel, waardoor het gebruik van het been met 25% afneemt. De man kan geen lopend of staand werk meer verrichten. Ook kruipen, tillen en knielen zijn beperkt. De man krijgt € 8.929,– smartengeld voor de verwondingen die ontstonden door de aanrijding op de motor.

Smartengeld botsing motor en auto

Een 40 jarige motorrijder botst met een auto. De man breekt zijn rechteronderbeen, 2 ribben en zijn milt scheurt. De man krijgt € 14.924,– smartengeld voor de gevolgen van de aanrijding tussen motor en auto.

Smartengeld ernstig motorongeluk

Tijdens het motorrijden ontstaat een aanrijding met een aanhangwagen. De motorrijder loopt ernstige letsels op. Als gevolg van het verkeersongeval met de motor wordt uiteindelijk zijn rechteronderbeen geamputeerd. De rechtbank kent € 65.875,– aan smartengeld toe voor de amputatie door een motorongeluk.

Overleg en advies na een motorongeluk

Bij letselschade is juridische hulp in de meeste gevallen geheel kosteloos. Door u zo spoedig mogelijk na een ongeval bij te laten staan voorkomt u problemen en dat u zelf uw schade draagt. Wij horen graag wat u is overkomen en denken graag met u mee. Advies van een letselschade advocaat helpt u vooruit. Bel 0800-4455000 (gratis) voor het maken van een afspraak of voor vrijblijvend overleg.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Relevante informatie

  Smartengeld verkeersongeval|Smartengeld bij been en voetletsel|Smartengeld bij licht letsel

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief