Smartengeld na aanrijding fiets

Smartengeld na aanrijding fiets: Als u op de fiets bent aangereden heeft u veelal recht op een schadevergoeding. Na een aanrijding tijdens het fietsen heeft u ook recht op vergoeding van immateriële schade, ofwel smartengeld.

De automobilist, vrachtwagenchauffeur, motorrijder, brommerrijder of scooterrijder is vrijwel in alle gevallen aansprakelijk voor de schade die ontstaat na een aanrijding met een fietser. Fietsers worden als zogenaamde zwakke verkeersdeelnemers beschermd. Als tijdens het fietsen door een ander een ongeval wordt veroorzaakt, waardoor letselschade ontstaat, is de veroorzaker aansprakelijk.

Voorbeelden smartengeld na aanrijding fiets

De onderstaande voorbeelden van smartengeld na aanrijding fiets geven concrete smartengeld bedragen toegekend bij letselschade ontstaan door de aanrijding van een fietser. Smartengeld is altijd persoonlijk. De gegeven voorbeelden kunnen dan ook niet 1 op 1 worden toegepast in andere letselschadezaken. Voor een indicatie van uw persoonlijke aanspraak op smartengeld na een aanrijding tijdens het fietsen neemt u contact op om uw zaak met een deskundige te bespreken.

Smartengeld na aanrijding fiets, smartegeld na aanrijding fiets, s,martgeld na aanrijding fiets, hoogte smartengeld na aanrijding fiets, voorbeelden smartengeld na aanrijding fiets

Hoogte smartengeld na aanrijding fiets

De hoogte van het smartengeld na een aanrijding op de fiets is afhankelijk van de ernst van het letsel. De persoonlijke situatie van het slachtoffer, waaronder de leeftijd, is van belang. Daarnaast speelt mee of er blijvende beperkingen zijn. De hieronder genoemde bedragen betreffen alleen smartengeld. De totale letselschadevergoeding bestaat daarnaast ook uit de vergoeding van materiële schade.

Psychische schade aanrijding fiets

Een student wordt aangereden op de fiets. Hij loopt geen noemenswaardige lichamelijk letsel op. Hij ontwikkelt wel psychische klachten. De psychische klachten herstellen volledig, maar er ontstaat wel studievertraging. Het smartengeld van € 3.011,– wordt toegekend voor de ondervonden spanning, gederfde levensvreugde en opgelopen studievertraging als gevolg van de aanrijding tijdens het fietsen.

Aanrijding op de fiets door bromfiets

Een man komt op de fiets frontaal in botsing met een bromfiets. Door de botsing loopt de fietser hersenletsel op. Er volgt een ziekenhuis opname van 10 dagen. Ook is er gehoorbeschadiging. Voor de gevolgen van de aanrijding met een bromfiets wordt € 13.621,– aan smartengeld toegewezen.

Aanrijding fietser dronken automobilist

Een 83 jarige vrouw wordt op de fiets aangereden door een dronken en te hard rijdende automobilist. Het letsel bestaat uit een gebroken bovenarm, gebroken ellepijp, gebroken gerote teen, gebroken ringvinger, voetletsel en verwondingen aan de rug. De vrouw verblijft 9 dagen in een ziekenhuis en ondergaat 150 behandelingen bij de fysiotherapeut. Er is geen sprake van restloos herstel. De fysieke invaliditeit wordt vastgesteld op 19 %. Haar hobby tuinieren kan de vrouw niet meer uitoefenen. Voor de gevolgen van de aanrijding met een dronken automobilist ontvangt de vrouw € 18.000,– aan smartengeld.

Aangereden op de fiets

Een 25 jarige pas afgestudeerde tandarts wordt aangereden tijdens het fietsen. Hij komt in botsing met een bromfiets die aan de verkeerde kant van de weg rijdt tijdens een toertocht. De fietser ligt een tijdlang in coma. Door hersenletsel is zijn spraakvermogen aangetast en is hij hulp behoevend. Deelname aan het economisch leven is uitgesloten. Deelname aan het sociale leven kan alleen met hulp. Voor de ernstige gevolgen van de aanrijding tijdens het fietsen wordt € 190.785,– aan smartengeld toegekend.

Advies na aanrijding fiets

Benieuwd hoe onze gespecialiseerde letselschade advocaten u bij kunnen staan? Voordat wij adviseren en begeleiden beginnen we natuurlijk met een kennismaking. Wij spreken graag met u af om te horen waar u mee te maken heeft. Plan een afspraak op een van onze kantoren of bij u thuis door te bellen naar 0800 44 55 000.

Relevante informatie

Smartengeld berekenen|Artikel 185 WVW|Amputatie letsel

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief