Smartengeld voorbeeld hersenletsel en psychische schade

Smartengeld hersenletsel en psychische schade: Hoeveel smartengeld krijg ik? Een veel gestelde vraag die lastig te beantwoorden is. Smartengeld is altijd specifiek afgestemd op het geval en de persoon.

Hieronder vindt u enige indicaties van de hoogte van het smartengeld bij hoofdletsel, hersenletsel en psychisch letsel. De letselschade is bij deze smartengeld voorbeelden ontstaan door een ongeval. Er zijn natuurlijk veel soorten en gradaties hersenletsel zoals niet aangeboren hersenletsel, aangeboren hersenletsel en psychisch letsel. Wilt u onderbouwd advies over de hoogte van smartengeld bij hersenletsel en smartengeld bij psychische schade neem dan contact met onze schadeletsel advocaten en letselspecialisten op.

De hoogte van smartengeld bij hoofdletsel, hersenletsel of psychisch letsel loopt sterk uiteen. Uiteraard is de ernst van het ongeval en het letsel hierbij van groot belang. Toegekende bedragen lopen van € 500,– tot bedragen van € 136.000,–. In de praktijk worden de volgende letsel categorieën gebruikt: gering letsel, licht letsel, matig letsel, ernstig letsel, zwaar letsel, zeer zwaar letsel, uitzonderlijk zwaar letsel. Dit artikel bespreekt diverse toegewezen smartengeld bedragen uit alle letselcategorieën. Het smartengeld ziet op letsel dat is ontstaan door een ongeval en waarbij hoofdletsel, hersenletsel of psychische schade is ontstaan.

Voor meer inzicht in uw recht op smartengeld kunt u ook onze ander smartengeld voorbeelden bekijken.

Smartengeld hoofdletsel, smartengeld hersenletsel, smartengeld psychisch letsel, indicatie smartengeld hoofd hersenletsel, smartengeld psychische schade, psychische schade smartengeld

Smartengeld overlijden hond

Een man in Rotterdam die door zijn hond plotseling de weg werd opgetrokken, liep zelf enige geringe lichaamsverwondingen op. Zijn hond overleed ter plekke. De man is op leeftijd. Zijn eigen verwondingen zijn klein, maar het verlies van zijn hond grijpt hem erg aan. Er wordt een bedrag van € 500,– aan smartengeld toegekend. De smartengeld toekenning ziet dus met name op psychische schade.

Smartengeld aanrijding door motor, geen voorrang verleend

Een veertienjarig meisje dat geen voorrang verleend en door een motor wordt aangereden moet enige tijd in het ziekenhuis verblijven. Ook heeft zij geheugenverlies betreffende het ongeval. De rechtbank kent haar een bedrag van € 1.187,– aan smartengeld toe.

Smartengeld hoofdletsel, smartengeld hersenletsel, smartengeld psychisch letsel, indicatie smartengeld hoofd hersenletsel, smartengeld psychische schade,

Smartengeld aanrijding op de fiets

Een buitenlandse student wordt aangereden op de fiets. Hij herstelt psychische volledig. Ook rond hij zijn studie af. Hij loopt hierbij wel studievertraging op. Vanwege de spanningen, gederfde levensvreugde en de vertraging in zijn studie wordt een bedrag van € 2.579,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld psychische schade getuige vliegramp

Een man is getuige van het inslaan van een Boeing in een flat op enkele tientallen meters van zijn eigen woning. Daanraast verliest de man ook zijn eigen woning. Vanwege de doodsangsten die de man doorstond en de psychische problemen die daarvan het gevolg zijn wordt een bedrag van € 3000,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld hersenschade door oplosmiddelen

Een 52 jarige man heeft twintig jaar gewerkt als afdelingshoofd van een verfspuiterij. Door de daar gebruikte oplosmiddelen is er sprake van een hersenbeschadiging (CTE chronische toxische encephalopathie). Hij is voor 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt. Er is sprake van afgenomen mentaal vermogen, zijn geheugen is aangetast, zijn reukvermogen is aangetast, zijn motoriek is licht gestoord en hij heeft moeite om zijn aandacht er bij te houden in complexe situaties. De rechtbank kent een bedrag van € 12.000,– aan smartengeld toe.

Smartengeld voor ongeval voor geboorte

De moeder van het slachtoffer waaraan in dit geval smartengeld wordt toegekend, raakt betrokken bij een auto-ongeval. Het kind wordt geboren met een spoed keizersnede. Er is sprake van ongeveer 7 minuten zuurstofgebrek. De moeder moet na de geboorte nog drie weken in het ziekenhuis blijven. Ook na dat ze uit het ziekenhuis is ontslagen wordt de moeder nog regelmatig opgenomen voor medische behandeling. Dit leidt tot een hechtingsprobleem bij het slachtoffer. Het zuurstof gebrek bij de geboorte leidt tot hersenletsel. De rechter kent een bedrag van € 20.000,– aan smartengeld toe.

Smartengeld aanrijding auto vrachtauto

Een 34 jarige vrouw is in haar auto aangereden door een vrachtauto. De vrouw raakt ernstig gewond. Zij loopt meerdere fracturen op. Er is ook sprake van schedelletsel. De vrouw heeft blijvend last van een geheugen- en concentratiestoornis. Daarnaast is de vrouw blijvend beperkt bij zware lichamelijke arbeid. De vrouw kan een geplande postacademische studie niet meer volgen. De hoogte van het smartengeld wordt mede bepaald door een verlies aan arbeidsvreugde. De rechtbank kent een smartengeldbedrag van € 34.000,– toe.

Smartengeld aangereden op fiets

Een 6 jarig meisje is aangereden op de fiets. Het meisje is hierdoor bijna volledig functioneel invalide en zal nooit zelfstandig kunnen functioneren. De rechtbank kent een bedrag van € 56.723,– aan smartengeld toe.

Smartengeld aanrijding door snelheidsovertreder

Een 10 jarige jongen wordt bij het oversteken geschept door een auto die te hard rijdt. De jongen ligt 4 weken in coma en ondergaat daarna een moeizame, pijnlijke en langdurige revalidatie. De jongen zal altijd zorgafhankelijk zijn door diverse blijvende gevolgen van het ongeval. Er is onder andere sprake van blijvend hersenletsel, een spraakprobleem, loopstoornissen en duizeligheid. Het zelfbeeld van de jongen is zeer negatief na het ongeval en er is sprake van een sociaal isolement. De rechtbank kent een bedrag van € 85.000,– toe.

Smartengeld aanrijding bij oprijden voorrangsweg

Een vrouw wordt bij het oprijden van een voorrangsweg aangereden door een auto. Zij ligt geruime tijd in coma. Er is sprake van ernstige hersenbeschadiging. Hierdoor is zij blijvend invalide. De rechtbank kent een bedrag van € 101.646,– aan smartengeld toe.

Smartengeld fietser aangereden door spookrijder

Een 25 jarige man wordt op de fiets aangereden door een brommer die aan zijn kant van de weg rijdt. De man ligt enige tijd in coma, revalideert 6 jaar en ondergaat talloze operaties. Hij kan als gevolg van het ongeval niet meer lopen. Zijn spraakvermogen is aangetast. Zijn dagelijkse verzorging kan de man niet meer zelf. Zelfstandig wonen is uitgesloten. Ook deelname aan het economisch leven is uitgesloten. Voor zijn sociale leven is de man afhankelijk van hulp. Zijn geheugen is zwak. Daarnaast zijn er cognitieve stoornissen. De man ontvangt een bedrag van € 136.134,– aan smartengeld.

Advies over smartengeld hersenletsel en psychische schade

Wilt u meer weten over de hoogte van smartengeld bij hersenletsel of smartengeld bij psychische schade, bel dan vrijblijvend met onze letselschade advocaat of letselschadespecialisten. Wij werken landelijk. Bel 0800-4455000 of laat onderstaand uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen. Op werkdagen proberen wij u binnen 15 minuten te bellen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres
  Artikel: Voorbeeld smartengeld hersenletsel en psychische schade

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief