Smartengeld verkeersongeval

Smartengeld verkeersongeval: Na een verkeersongeval moet de aansprakelijke partij de schade vergoeden. Meestal wordt de schade voldaan door een aansprakelijke verzekeraar. De letselschadevergoeding na een verkeersongeval bestaat uit een vergoeding van materiële schade en een vergoeding van immateriële schade. Om de immateriële schade van een verkeersongeval te vergoeden wordt smartengeld toegekend.

Verkeersongevallen zijn een veel voorkomende oorzaak van letselschade. Bij een aanrijding kunnen diverse soorten letsel ontstaan. Het meest voorkomende letsel is whiplash letsel. Om een schadevergoeding te krijgen, moet een ander aansprakelijk zijn voor de schade van het ongeval.

Hoogte smartengeld verkeersongeval

Voor het berekenen van smartengeld zijn de aard en ernst van de verwondingen van belang. Is er sprake van volledig herstel? Zijn de gevolgen van het verkeersongeval blijvend zichtbaar? Bijvoorbeeld door littekens op zichtbare plaatsen. Hoelang verblijft iemand in een ziekenhuis? Hoeveel operaties zijn er ondergaan? Is er een langdurig traject bij een fysiotherapeut? Daarnaast kan er sprake zijn van psychische schade.

Het slachtoffer is uitgangspunt bij het berekenen van smartengeld. De leeftijd van het slachtoffer is van belang, bij jonge mensen wordt aangenomen dat zij langer met een beperking moeten leven. Verlies van inkomen, maar ook kosten, worden in dat geval over een langere periode berekend. Een andere overweging bij de berekening van smartengeld is bijvoorbeeld de angst om geen partner te vinden, of te wel de emotionele schade van het ongeval.

smartengeld verkeersongeval, hoogte smartengeld verkeersongeval, smartengeld verkeersongeluk, smartegeld verkeersongeval, hoeveel smartengeld na verkeersongeval,

Verkeersongeluk met blijvende beperkingen

Een 60 jarige man werkzaam als zelfstandige wordt aangereden in de auto. De fysieke invaliditeit van de man wordt vastgesteld op 5 %. Voor de immateriële schade van het verkeersongeval wordt een schadevergoeding van € 4.404,– toegekend.

Smartengeld verkeersongeval met beenletsel

Een man wordt op de motor aangereden door een auto. De motorrijder raakt gewond aan zijn rechterknie. Het letsel veroorzaakt een functieverlies van 25% van het rechterbeen. Lopend en staand werk verrichten is blijvend onmogelijk. Ook tillen en knielen is moeilijk na het verkeersongeval. De man krijgt € 8.929,– smartengeld na het verkeersongeval.

Dystrofie na een verkeersongeval

Bij een verkeersongeval Breekt een 29 jarige man zijn linker pols. Na het ongeval ontwikkelt zich een posttraumatische dystrofie in de linkerarm. De linkerarm van de man is als gevolg van de dystrofie nagenoeg onbruikbaar. De blijvende invaliditeit wordt vastgesteld op 54% van de gehele mens. Voor de dystrofie na het verkeersongeval wordt € 40.856,– smartengeld toegekend.

Smartengeld ernstig verkeersongeval

Een 31 jarige man raakt als automobilist betrokken bij een verkeersongeval. Hij wordt aangereden door een personenauto die 50 tot 70 km te hard door rood rijdt. Het letsel dat de man oploopt is ernstig. Er ontstaat onder andere hersenletsel. De man verblijft 3,5 maand in een revalidatiecentrum. Daarna volgt verzorging thuis door de wijkverpleegkundige. De man blijft volledig hulpbehoevend en is rolstoel gebonden. De algemene functionele invaliditeit van de man wordt vastgesteld op 96 %. Het toegekende smartengeld voor het verkeersongeval is € 162.265,–.

Immateriële schadevergoeding verkeersongeval berekenen

De bovengenoemde smartengeld bedragen zijn toegekend na een verkeersongeval. Het berekenen van immateriële schade na een ongeval in het verkeer gebeurt door vergelijkend onderzoek. Niet alleen de oorzaak van het letsel, maar ook de aard van het letsel is van belang. Voor een indicatie van uw smartengeld claim kunt u ook kijken op de volgende pagina’s waar smartengeldbedragen zijn opgenomen aan de hand van de oorzaak of de aard van het letsel:

Overleg bij letselschade

Benieuwd wat onze letselschade advocaten voor u kunnen betekenen? In een kennismakingsgesprek zal uw letsel en situatie worden besproken. Aan de hand hiervan kan een inschatting worden gemaakt van uw situatie en de te volgen stappen. De adviezen van een advocaat helpen u om een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen. Bel 0800-4455000 voor het maken van een afspraak of om vrijblijvend te overleggen met onze letselschadeadvocaat.

Relevante informatie

Een proces verbaal opvragen na een verkeersongeval|Letsel bij een scooterongeluk|Letselschade als u bent aangereden door een auto

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief