Smartengeld handletsel en armletsel

Voorbeelden smartengeld handletsel en armletsel: Het smartengeld bij hand- en armletsel is over het algemeen relatief hoog (naar Nederlandse begrippen). Reden hiervoor is dat beperkt gebruik van handen en armen vergaande gevolgen heeft. De gegeven smartengeld voorbeelden geven slechts een indicatie van het smartengeld dat wordt toegekend bij arm- of handletsel.

In veel gevallen is er naast armletsel en/of handletsel nog ander letsel in de opgenomen voorbeelden. De gegeven smartengeld indicaties hebben echter gemeen dat handletsel of armletsel het voornaamste letsel is. Bovendien is van belang dat smartengeld wordt toegekend naast de door het slachtoffer geleden materiële schade. Smartengeld is dus slechts een deel van de totale letselschadevergoeding.

Smartengeld is altijd hoogst persoonlijk. De hieronder opgenomen voorbeelden geven slechts een indicatie. Voor direct inzicht in uw eigen situatie en een persoonlijk advies kunt u gratis en vrijblijvend contact opnemen. Ook onze andere pagina’s met smartengeld voorbeelden geven meer inzicht in uw recht op smartengeld.

smartengeld voorbeelden armletsel handletsel, vingerletsel, gebroiken arm, amputatie arm, amputatie vinger, amputaie hand

Smartengeld verwijderen tatoeage

Een vrouw laat een tatoeage verwijderen van haar bovenarm. De wond ontsteekt. Er ontstaat een groot, ontsierend en blijvend pijnlijk litteken. Voor de verwijdering van het litteken zijn naar verwachting meerdere operaties noodzakelijk. Bij wijze van voorschot, er is nog geen sprake van een medische eindsituatie, kent de rechtbank € 2.280,– aan smartengeld toe.

Geamputeerde vinger familie dag

Op een sportieve familie dag wordt een stormbaan afgelegd. Terwijl een man naar beneden klimt via een net raakt zijn vinger bekneld in het net. De linker ringvinger wordt uiteindelijk geamputeerd tot aan het eerste vingerkootje. Door de rechtbank wordt € 4.306,– aan smartengeld toegekend.

Gecompliceerde breuk hand

Een telecom monteur valt van een ladder tijdens montagewerkzaamheden. De rechtshandige man breekt zijn rechter hand. De breuk is gecompliceerd. De man is tijdelijk volledig arbeidsongeschikt. Na herstel blijft het gebruik van de hand beperkt. De functionele invaliditeit is 7 %. Er wordt een bedrag van € 6.810,– aan smartengeld toegekend voor de gecompliceerde breuk van de hand.

Armletsel aangereden vrachtwagenchauffeur

Een vrachtwagenchauffeur krijgt geen voorrang. Er ontstaat een botsing. De vrachtwagen eindigt in de sloot. De chauffeur breekt zijn onderarm op meerder plaatsen. De beperkingen aan de arm zijn blijvend. Naast het armletsel, dat het meest ernstig is, loopt de chauffeur een hersenschudding, whiplashachtige klachten, een gebroken rib en een gekneusd borstbeen op. De man wordt direct geopereerd. De man is volledig arbeidsongeschikt. Het toegekende smartengeld is € 20.045,–.

Beperkt gebruik arm

Bij een auto-ongeval met een beschonken bestuurder loopt een man verwondingen op aan armen en benen. De medische eindsituatie is dat het gebruik van de rechterarm van de man vergaand beperkt is. De man is volledig arbeidsongeschikt. De rechtbank wijst € 36.034,– toe aan immateriële schadevergoeding.

Amputatie arm

Bij een motorongeluk wordt de linkerarm van een 36 jarige motorrijder afgerukt. Voor de armamputatie wordt € 61.889,– aan smartengeld toegewezen. De man loopt tevens blijvende hersenbeschadiging op bij het motorongeluk. Voor dit letsel wordt nogmaals hetzelfde bedrag aan smartengeld toegewezen.

Bekijk hier ook onze pagina met voorbeelden van smartengeld toekenning na een motorongeluk.

Vrijblijvend letselschade en smartengeld advies

Letselschade en smartengeld zijn hoogst persoonlijk. Met een persoonlijk advies of een vrijblijvend overleg weet u vaak direct waar u aan toe bent. Voor het plannen van een afspraak of het stellen van een vraag over smartengeld bij armletsel of handletsel kunt u bellen naar 0800-4455000. Onze experts kunnen u verder helpen.

Relevant

Smartengeld|Smartengeld bij hoofdletsel|Letselschade door verkeersongevallen

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief