Smartengeld schouderletsel

Schouderletsel kan tot een letselschadeclaim leiden als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het letsel. Schouderletsel kan ontstaan bij een ongeval, maar ook geleidelijk bij verkeerde belasting van de schouder. Een schouderaandoening zoals een ‘frozen shoulder’ kan ook door stress ontstaan.

Veel voorkomende oorzaken van schouderletsel zijn verkeerongevallen en arbeidsongevallen. Schouderletsel in de vorm van een sleutelbeenbreuk komt relatief veel voor bij ongevallen met de fiets. Bij schouderletsel bestaat de letselschadevergoeding uit materiële schade en immateriële schade ofwel smartengeld.

Aansprakelijkheid schouderletsel

Aansprakelijkheid kan diverse grondslagen hebben. Een ongeschikte werkplek, onvoldoende maatregelen tegen werkstress, maar ook overtreding van een verkeersregel kan een grondslag zijn voor aansprakelijkheid. De schade kan verhaald worden op de aansprakelijke partij. Voor direct en helder inzicht kunt u uw schade bespreken met onze letselschade specialisten. U weet dan meteen of u uw schade kunt verhalen.

Smartengeld bij schouderletsel

Bij letselschade wordt immateriële schade vergoed door het smartengeld. De immateriële schade ziet onder andere op geleden pijn en gederfde levensvreugde. De totale letselschadevergoeding bij schouderklachten bestaat daarnaast uit de materiele schade en is derhalve hoger dan de genoemde smartengeld bedragen.

Sleutelbeenfractuur bij fietsongeval

Een man komt tijdens het fietsen ten val door een botsing met een loslopende hond. De man breekt zijn sleutelbeen en er is sprake van een scheurtje in het schedelbot. Na het ongeval blijft de man last houden van schouderklachten. De fractuurdelen van de sleutelbeenbreuk blijken niet goed aan elkaar te groeien. Een operatie is noodzakelijk. Na de operatie wordt de man behandeld door een fysiotherapeut. De man heeft door het ongeval 2 maanden niet kunnen werken en 1,5 maanden gedeeltelijk niet kunnen werken. Het gerechtshof Den Haag kent een bedrag van € 1000,-– aan smartengeld toe.

smartengeld schouderletsel, schouderbreuk, schouder uit de kom, gebroken schouder, sleutelbeen breuk, schouderpijn, smartegeld schouder

Frozen shoulder door aanrijding

Een 55 jarige man wordt aangereden door een passerende auto als hij uit zijn bestelbus stapt. Naast verwondingen aan zijn knie en armen loopt hij schouderletsel op. Hierdoor ontstaat, aan de linker kant, een zogenaamde ‘frozen shoulder’. Het gebruik van zijn linkerschouder en linkerarm is hierdoor beperkt. De beperking van de schouder wordt vastgesteld op 10%. De rechtbank Amsterdam kent een bedrag van € 3.732,– aan smartengeld toe voor het schouderletsel.

Schoudergewricht uit de kom

Een fietser komt op een regenachtige avond ten val. Het gat in de weg waardoor hij ten val komt, is door het regenwater niet goed zichtbaar. Bij de spoedeisende hulp wordt vastgesteld dat zijn schouder uit de kom is. De banden tussen het schouderblad en het sleutelbeen zijn volledig afgescheurd. Het letsel herstelt niet volledig. De man is blijvend beperkt in het gebruik van zijn schouder en arm. De verwachting is dat de klachten in de toekomst zullen verergeren. Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch kent een bedrag van € 10.293,– toe aan smartengeld voor het schouderletsel.

Smartengeld schouderletsel bij een arbeidsongeval

Een 35 jarige vrouw laat de hond van haar werkgever uit. De hond trekt hard aan de riem en de vrouw loopt hierdoor schouderletsel op. De vrouw wordt vijf keer geopereerd aan haar schouder. Ook na de operatie blijft de vouw last houden van haar schouder. Het letsel heeft grote invloed op het sociale leven van de vrouw en haar levensvreugde. De rechtbank bepaalt het smartengeld voor het opgelopen schouderletsel op € 25.000,–.

Bespreek uw schouderletsel

Door voor diverse vormen van schade en bij diverse schadeoorzaken een letsleshcade specialist in te kunnen schakelen, bieden wij deskundige hulp. Uw letselschadespecialist is hierdoor een echte specialist op het gebied van uw letsel. Onze bijstand is in veel gevallen kosteloos. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of voor het plannen van een afspraak. Bel 0800 44 55 000.

Relevante informatie

Smartengeld|Letselschade|Letselschade door een verkeersongeval

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief