Voorbeeld smartengeld oogletsel

Smartengeld oogletsel: Bij de hieronder genoemde smartengeld voorbeelden is oogletsel ontstaan door een ongeval. Naast letsel aan ogen is er soms nog ander letsel in de genoemde voorbeelden. Het oogletsel is echter het voornaamste letsel in de omschreven gevallen.

Smartengeld (een vergoeding voor immateriële schade) wordt toegekend naast de vergoeding van materiële schade. De letselschadevergoeding die in de genoemde voorbeelden werd betaald, is dus hoger dan alleen het genoemde smartengeld bedrag.

De gegeven voorbeelden van smartengeld bij letsel aan een oog of ogen zijn slechts een indicatie. Smartengeld is hoogst persoonlijk. Onze letselschadespecialisten kunnen u vaak direct helder inzicht geven in uw eigen situatie. Voor een vrijblijvend advies over een letselschadevergoeding en smartengeld bij oogletsel kunt u contact opnemen. Wij helpen u direct verder. Kijk voor een smartengeld indicatie ook op onze andere pagina’s met smartengeld voorbeelden.

Smartengeld oogletsel bij verkeersongeval

Een vrouw is als inzittende betrokken bij een auto ongeval waarbij zij glasverwondingen aan haar ogen en gezicht oploopt. Daarnaast breekt zij meerdere ribben en haar schouderblad. Er is na het herstel sprake van 18 % gezichtsverlies. De rechtbank wijst € 17.797,– toe ter vergoeding van de immateriële schade.

Oogletsel door een bedrijfsongeval

Een 24 jarige kermismedewerker krijgt tijdens zijn werk in de schiettent een kogeltje in zijn oog. Hij verliest zijn gezichtsvermogen aan het oog. Het Hof in Den Bosch wijst € 18.406,– aan smartengeld toe voor het opgelopen oogletsel. Naast het smartengeld wordt een bedrag ten behoeve van een koopsompolis voor een éénogigenverzekering toegekend. Een éénogigenverzekering is een verzekering voor het gezonde oog van mensen die aan één oog (nagenoeg) blind zijn. Bij schade aan het gezonde oog keert de verzekering maandelijks een bedrag uit.

smartengeld oogletsel, blind aan een oog, schadevergoeding oog, smnartengeld indicatie oog, oog kwijt, oogletsel schade,

Smartengeld oogletsel tijdens potje voetbal

Een 8 jarig jongetje is tijdens een voetbalpartijtje de keeper. Een 12 jarig jongetje dat met zijn rug naar de goal staat, gooit een stok over zijn schouder. De 8 jarige keeper krijgt de stok in zijn oog als gevolg waarvan hij het oog verliest. Het hof in Den Haag kent een bedrag van € 23.069,– aan smartengeld toe voor het verlies van een oog.

Smartengeld blind aan één oog

Tijdens isolatiewerkzaamheden ontploft een pvc buis. De installatiemonteur krijgt rondvliegende stukken pvc in zijn rechteroog. Hij raakt geheel blind aan het oog. Naast het oogletsel loopt de man ook gehoorschade op. De man krijgt € 33.235,– aan smartengeld toegewezen voor het oogletsel en de schade aan zijn gehoor.

Smartengeld oogletsel volledig blind

Een 56 jarige man is blind aan zijn linkeroog. In de woongemeenschap waar hij wegens een verstandelijke beperking woont, gooit iemand een kalebas naar hem. De kalebas treft zijn (gezonde) rechteroog. De man raakt hierdoor ook aan zijn rechter oog bijna geheel blind. De gevolgen voor zijn leven zijn zeer ingrijpend. Hij kan niet meer naar de sociale werkplaats en moet verhuizen. Het hof Leeuwarden kent € 55.777,– aan smartengeld toe.

Soorten oogletsel

Aard en ernst van oogbeschadigingen kan sterk uitéénlopen. Oppervlakkige aantasting van het hoornvlies kan bijvoorbeeld al erg pijnlijk zijn en blijvende gevolgen hebben. Daarnaast zijn er ernstigere vormen zoals bij perforerend oogletsel of contusio bulbi (stomp oogletsel) waarbij het oog frontaal wordt geraakt door een stomp voorwerp en de schade aan de achterkant van de oogbol ontstaat.

Ook een blow-outfractuur komt regelmatig voor. Hierbij breekt de dunne bodem van de oogkas. Thermisch oogletsel wordt veroorzaakte door contact met een hete omgeving of hete deeltjes. Chemisch oogletsel ontstaat door contact van het oog met een schadelijke stof. Oogletsel kan ook door straling ontstaan. Bijvoorbeeld lasogen die door ultraviolette straling ontstaan. Ook een laserpen kan oogschade veroorzaken.

Bespreek uw oogletsel met een letselschadeadvocaat

De schade bij oogletsel kan worden verhaald als er een aansprakelijke partij is. Slachtoffers met een oogaandoening krijgen hun materiele schade (medische kosten, verlies aan verdienvermogen etc.) en emotionele en psychische schade (smartengeld) vergoed.

Door uw letsel met een deskundige te bespreken, kent u uw mogelijkheden. Voor direct, helder en deskundig advies van een specialist kunt u vrijblijvend contact opnemen. Bel 0800-4455000.

Relevant

Smartengeld|Smartengeld hersen- en psychischletsel|Smartengeld arm- en handletsel

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief