Smartengeld voorbeelden letsel toegebracht door een hond

Letselschade toegebracht door een hond komt relatief vaak voor. Na een hondenbeet heeft u recht op smartengeld. Bij een letselschade vergoeding wordt materiële schade en immateriële schade vergoed. De immateriële schadevergoeding noemen we smartengeld. Deze pagina geeft een indicatie van toegekende smartengeld bedragen bij letsel dat is toegebracht door een hond, zoals een hondenbeet.

U heeft recht op een letselschadevergoeding bij een hondenbeet of als u letsel oploopt door een hond in het verkeer of een hond die tegen u opspringt. De letselschadevergoeding bestaat uit de vergoeding van materiële schade en immateriële schade.

De materiële schadevergoeding bestaat bijvoorbeeld uit gemist inkomen, de kosten van medische behandeling en de kosten van revalidatie.

Voor de immateriële schade, gelden pijn en gederfde levensvreugde, wordt smartengeld toegekend. De hieronder genoemde indicaties van smartengeld bij een hondenbeten en ander letsel toegebracht door een hond zien slecht op de immateriële schade. De totale letselschadevergoeding bestaat naast de genoemde smartengeld bedragen dus nog uit de vergoeding van materiële schade.

Voor meer inzicht in uw recht op smartengeld kunt u ook onze andere smartengeld voorbeelden bekijken.

Smartengeld hondenbeet in arm

Op een bedrijventerrein wordt een man door een hond in zijn arm gebeten. De bijtwond wordt gehecht op de SEH. Het letsel geneest volledig. De rechter neemt aan dat het slachtoffer door de hondenbeet enige psychische schade leed. Het slachtoffer krijgt daarom van de rechter € 550,– smartengeld voor de hondenbeet.

Smartengeld hondenbeet in bovenbeen

Een 32-jarige bewaker wordt tijdens zijn werk door een van de bewakingshonden in zijn bovenbeen gebeten. Het duurt 6 maanden voordat de bijtwond geneest. De man heeft na het bijtincident last van huideczeem. De rechter ziet echter geen oorzakelijk verband met de bijtwond. De rechter kent € 925,– smartengeld toe voor de gevolgen van de hondenbeet.

Smartengeld hondenbeet in gezicht

Een meisje van 8 jaar wordt door een hond in haar gezicht gebeten. De grote wond op haar wang geneest goed. Na een behandeling door een plastisch chirurg blijven 3 littekens zichtbaar op haar wang. De rechtbank kent € 1.307,– aan smartengeld toe voor het letsel door een hondenbeet.

Peuterleidster in been gebeten door een hond

Door een hondenbeet in haar been verblijft veen vrouw 1 week in het ziekenhuis. Zij is daarna nog ruim twee jaar arbeidsongeschikt. De genezing van de wond verloopt moeizaam. Er blijft een ontsierend litteken achter en de vrouw lijdt veel pijn. Uiteindelijk wordt een bedrag van € 4.023,– aan smartengeld toegekend aan de vrouw die door een hond is gebeten.

smartengeld hond, smartengeld hondenbeet, hond bijt, gebeten door hond, letsel door hond, hondletsel, letsel hond, beet van hond, smartengeld na hondenbeet, smartengeld bij hondenbeet, hoeveel smartengeld na hondenbeet

Smartengeld bij hondenbeet met litteken

Een 3 jarig jongetje is bij zijn oma op bezoek. De hond van oma bijt het jongetje in zijn oor. Er blijft een ontsierend litteken achter. De rechtbank geeft aan dat dit littekenen met name in de pubertijd tot een gebrek aan zelfvertrouwen kan leiden. Voor de hondenbeet wordt € 5.281,– aan smartengeld toegekend.

Val doordat hond tegen persoon aanspringt

Tijdens het uitalten van haar hond springt een andere hond tegen een vrouw aan. De vrouw komt ten val en breekt haar enkel en een knieschijf. Zij verblijft 2 weken in het ziekenhuis en zit 6 weken in het gips. De fractuur van de knieschijf geneest niet volledig. Eerder bestaande rugklachten zijn door het ongeval verergerd. Na het ongeval ondervind zij ernstige beperkingen. Er wordt een bedrag van € 10.946,-– aan smartengeld toegekend voor het letsel dat is veroorzaakt door een hond.

Smartengeldvergoeding bij letsel toegebracht door een hond

Letselschade en smartengeld zijn hoogst persoonlijk. Om u echt inzicht te geven in uw aanspraak op smartengeld gaan wij graag met u in gesprek. Door uw persoonlijke situatie in beeld te brengen kunnen onze letselschade specialisten u een maatwerk advies geven. Bel 0800-44 55 000 om uw letselschade te bespreken of voor het maken van een afspraak.

Relevante informatie

Smartengeld|Letselschade|Letselschade toegebracht door een dier

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief