Smartengeld paard: letselschade veroorzaakt door een paard

Smartengeld paard: Letsel dat wordt toegebracht door een paard komt regelmatig voor. Op de bezitter, of de bedrijfsmatig gebruiker van een paard rust een risico aansprakelijkheid. Dit houdt in dat als het dier schade veroorzaakt de aansprakelijkheid in beginsel vast staat.

Of er sprake is van schuld doet in dat geval niet ter zake. Het slachtoffer met letselschade heeft recht op vergoeding van materiële schade en op smartengeld ter vergoeding van de immateriële schade. Een veel voorkomende oorzaak van letselschade toegebracht door een paard is bijvoorbeeld het letsel dat ontstaat door een trap van een paard.

De hieronder opgenomen smartengeld voorbeelden zijn afkomstig uit de rechtspraak. Veel smartengeld uitkeringen worden overeengekomen tussen het slachtoffer en een verzekeraar. In dat geval is de hoogte van het smartengeld niet openbaar. De genoemde smartengeldbedragen vormen een indicatie. Elke letselschadezaak is anders. Ook het smartengeld is strikt persoonlijk. Onze letselschadespecialisten en advocaten kunnen u inzicht geven in uw letselschadezaak. Neem gratis en vrijblijvend contact op om uw letselschadezaak te bespreken.

Voor meer inzicht in uw smartengeldclaim kunt u ook onze andere pagina’s met smartengeld voorbeelden bekijken.

Let op letselschade bestaat niet alleen uit smartengeld. De genoemde bedragen worden toegekend naast de vergoeding van geleden materiële schade.

Smartengeld op hol geslagen paard

Een vrouw houdt bezoekt een optocht. Een paard, waarachter een rijtuig is gespannen, slaat tijdens de optocht op hol. De vrouw weet het paard weer onder controle te brengen. Tijdens deze heldhaftige actie verrekt zij haar arm en nek. De klachten lijken op een whiplashtrauma. Daarnaast heeft zij last van angst en paniek. Zij is beperkt bij onder andere het verrichten van huishoudelijke taken. De rechtbank kent een bedrag van € 4.066,– aan smartengeld toe.

Smartengeld onder paard terecht gekomen

Een man van middelbare leeftijd is aan het paardrijden in het bos. Naast het pad is een slecht zichtbare droge sloot. Het paard glijdt uit. De man komt onder het paard terecht. Hij breekt een aantal rugwervels. De man verblijft kort in het ziekenhuis, kan drie maanden niet werken en doorstaat een revalidatieproces. Zijn verdienvermogen neemt met 18 procent af als gevolg van het ongeval. Er wordt een bedrag van € 8.628,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld omvergelopen door een paard

Een man wordt omvergelopen door een paard tijdens het fietsen. Hij valt. Komt op zijn hoofd terecht en is gelijk buiten bewustzijn. Van de eerste drie dagen na het ongeluk kan de man zich niets herinneren. De man loopt een kaakfractuur op, verwondingen aan zijn enkel, knie, heup en schouder, een lichte whiplash en er is sprake van 10 procent gehoorverlies. De man raakt blijvend invalide voor 26 procent. Er is dus geen sprake van volledig herstel. Het slachtoffer kan nog beperkt wandelen en fietsen. De hobby van de man is jagen. Door het ongeval kan hij niet meer schieten en dus zijn hobby niet meer uitoefenen. Het toegekende smartengeld is € 18.188,–.

Tijdens het paardrijden aangereden

Een 33 jarige hoofdagent oefent zijn functie uit te paard. De politieagent te paard wordt aangereden door een auto. Man en paard komen ten val. De man loopt een schedelbasisfractuur op, een zeer zware hersenschudding en een beschadigde elleboog. De man verkeert drie weken in comateuze toestand. Uiteindelijk verblijft hij driemaal in het ziekenhuis. In totaal verblijft hij 50 dagen in het ziekenhuis. De man krijgt drie jaar lang psychische hulp. Door karakterveranderingen kan de man zijn werk niet meer uitoefenen. Hij is prikkelbaar en initiatief loos. Er zijn cognitieve problemen zoals concentratieproblemen en aandachtsproblemen. De rechtbank kent € 19.960,– aan smartengeld toe.

Smartengeld paard dwarslaesie door val

Een onervaren paardrijdster van 19 jaar maakt een buitenrit. De manege eigenaar begeleidt haar. Het paard is eigendom van de manege. Op aanwijzing van de manege eigenaar gaat zij in galop. Zij rijdt vervolgens tegen een verkeersbord aan. Door het ongeval raakt zij blijvend verlamd aan haar onderlichaam. Er is sprake van een zogenaamde dwarslaesie. De rechtbank kent een bedrag van € 127.773,– aan smartengeld toe.

Smartengeld paard claimen

Onze specialisten kunnen u van het begin tot het eind bijstaan in uw letselschadezaak. U kunt altijd contact opnemen om uw zaak gratis en vrijblijvend te bespreken. Bel 0800 – 44 55 000 of vul het onderstaande contactformulier in. Op werkdagen nemen wij binnen 15 minuten contact met u op.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres
  Artikel: smartengeld paard

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief