Smartengeld Post Traumatische Stress Stoornis PTSS

Smartengeld Post Traumatische Stress Stoornis PTSS – Smartengeld is een schadevergoeding ter compensatie van het pijn, leed en ongemak letselschade zoals PTSS. De hoogte van het smartengeld wordt individueel bepaald.

Post Traumatische Stress Stoornis PTSS kan ontstaan na een traumatische ervaring. Te denken aan de situatie waarin u wordt geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen of aanblikken. Als een ander verantwoordelijk is, kunt u recht hebben op een schadevergoeding waaronder smartengeld. PTSS komt veel voor bij politieagenten, brandweerlieden of militairen. Maar ook na een verkeersongeluk kan Post Traumatische Stress Stoornis PTSS ontstaan.

Hoeveel smartengeld PTSS

Op hoeveel smartengeld u recht heeft bij PTSS is afhankelijk van de ernst van het trauma en de gevolgen. De hinder en beperkingen die u persoonlijk ondervindt zijn bepalend. Soms is PTSS het gevolg van een ongeval waarbij ook ander letsel ontstaat. De hoogte van het smartengeld bij PTSS na een ongeval met verwondingen is ook afhankelijk van de ernst van de blessures.

De onderstaande schadebedragen voor smartengeld geven een globaal inzicht in de toegekende schadebedragen voor smartengeld Post Traumatische Stress Stoornis PTSS.

Bekijk ook onze andere smartengeld voorbeelden voor inzicht in uw smartengeld claim. Of neem contact op om uw schadeclaim met smartengeld vrijblijvend te bespreken met een letselschade-expert.

Letselschadevergoeding PTSS

Een letselschadevergoeding bestaat uit smartengeld en een vergoeding voor de materiële schade. De materiële schade bestaat uit alle kosten en schade. Bij PTSS-klachten kunnen de kosten van psychische behandelingen worden geclaimd. Maar ook kan het natuurlijk zijn dat u andere schade lijdt, zoals verlies aan inkomen.

Voorbeeld smartengeld PTSS na dodelijk ongeluk

Een vrachtwagenchauffeur raakt buiten zijn schuld betrokken bij een aanrijding. Zijn vrachtwagen botst met een personenauto. Twee inzittenden van de personenauto komen om het leven bij het vrachtwagen ongeluk. De man ontwikkelt een post traumatische stress stoornis. De man kan zijn beroep als vrachtwagenchauffeur niet meer uitoefenen. Ook deelname aan het verkeer is niet meer mogelijk. De man ontvangt een smartengeldbedrag ter hoogte van € 4.558 vanwege PTSS.

Voorbeeld smartengeld PTSS bij onterechte arrestatie

De politie houdt een man aan wegens verdenking van een mishandeling in de familiesfeer. De man vraagt om een arts vanwege zijn hartklachten en diabetes. De politie weigert een dokter te laten komen. De man had al psychische klachten. De man heeft een post traumatische stress stoornis en beleeft voortdurend flashbacks van zijn verblijf in de cel. De hoogte van de smartengeldvergoeding voor de PTSS is € 9.051.

Voorbeeld smartengeld PTSS na aanrijding

Een vrouw wordt op de fiets aangereden door een auto. De vrouw loopt verwondingen op. Daarnaast ontwikkelt de vrouw een PTSS. De gevolgen van het fietsongeval hebben een grote impact op het leven van de vrouw. De vrouw krijgt een bedrag van € 14.466 toegekend aan smartengeld.

Voorbeeld smartengeld PTSS na eenzijdig ongeval

Een man rijdt als passagier mee in een auto. De auto vliegt uit de bocht en belandt in een sloot. De inzittende heeft een hersenschudding en verwonding aan zijn hoofd. Daarnaast ontwikkelt de gedupeerde whiplashletsel. Bovendien heeft de man last van een post traumatische stress klachten. Vanwege de kwetsuren ontvangt de man een bedrag van € 34.666 aan smartengeld.

smartengeld ptss, hoogte smartengeld ptss, hoeveel smartengeld ptss

Smartengeld PTSS valse beschuldiging

Een forensisch psychiater werkt in de gevangenis. Hij wordt beschuldigd van het hebben van intensieve contacten met gevangenen. Waaronder lichamelijk contact. Er volgt een onderzoek. De man mag gedurende het onderzoek gedeeltelijk niet werken. Dit wordt ook in landelijke bladen bekend gemaakt. De man loopt hierdoor een post traumatische stress stoornis op. De psychiater krijgt voor het PTSS een smartengeldbedrag van € 41.871.

Hulp bij het beoordelen van smartengeld Post Traumatische Stress Stoornis PTSS

Hulp bij het claimen van letselschade is belangrijk. Omdat smartengeld een schadepost, net als verlies aan arbeidsvermogen, autoschade, huishoudelijke hulp et cetera, is de hulp bij het vaststellen van de hoogte van het smartengeld vrijwel altijd gratis. De kosten van juridisch deskundige bijstand van onze letselschadespecialisten en letseladvocaat, moeten worden betaald door de aansprakelijke partij.

Een eerste oriënterend gesprek is bij HIJINK Advocaten altijd gratis. Zorg dat u weet wat u mogelijkheden zijn. Bel naar 0800-4455000 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier. Wij proberen u dan binnen 15 minuten terug te bellen (op werkdagen).

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief