Smartengeld knieletsel: knieletsel is letsel met ernstige gevolgen. Lopen en staan is lastig. De beweeggelijkheid neemt af. Soms is het gebruik van een rolstoel of krukken (tijdelijk) noodzakelijk. Knieletsel zorgt niet alleen voor materiële schade, maar leidt ook tot pijn, verdriet en beperkte levensvreugde. Voor deze schade wordt smartengeld toegekend bij knieletsel.

Na een ongeluk heeft u recht op een letselschadevergoeding en smartengeld als iemand aansprakelijk is voor het ongeval. Het smartengeld is een vergoeding voor de immateriële schade die bestaat uit pijn verdriet en (tijdelijk) verminderde levenskwaliteit. De hieronder opgenomen voorbeelden van smartengeld bij knieletsel geven slechts een indicatie. De genoiemde bedragen betreffen alleen smartengeld. De totale letselschadevergoeding is hoger.

Knieletsel

Bij verkeersongevallen ontstaat vaak letsel aan het onderlijf zoals knieletsel. Ook door medische fouten, arbeidsongevallen of een ongeluk in huis kan knieletsel ontstaan. Voorbeelden van veel voorkomend letsel aan knieën zijn:

  • Een gekneusde of verrekte knie;
  • Gebroken knieschijf;
  • Een knie die uit de kom schiet;
  • Kniebanden die scheuren of verreken;
  • Gescheurde kruisbanden, of verrekte kruisbanden;
  • Meniscus (kraakbeen) letsel;
  • Gescheurde kniepezen.

Een vorm van ernstig knieletsel is een tibia plateau fractuur. Het tibia plateau is de boevenkant van het scheenbeen dat het onderste gedeelte van het kniegewricht vormt.

Bij knieletsel speelt toename van slijtage een rol. Lichamelijke slijtage en ouderdomskwalen overkomen ons allemaal. Beschadiging van meniscus, kruisbanden of kraakbeen bij knieletsel kan ervoor zorgen dat klachten die ontstaan bij ouderdom eerder ontstaan. Beschadigingen die (lijken te) herstellen kunnen op lange termijn beperkingen veroorzaken. Bij een letselschadevergoeding voor knieletsel dient dan ook rekening te worden gehouden met de gevolgen van het letsel op lange termijn.

smartengeld knieletsel, smartengeld bij knieletsel, voorbeelden smartengeld knieletsel, knie letsel smartengeld

Smartengeld knieletsel ongeval

Een man staat met een ladder in zijn hand op de stoep. Een auto rijdt tegen de ladder aan. De ladder komt tegen de knie van de man aan. Hierbij ontstaat een kneuzing van de tuberositas tibiae. Dit is de bobbel aan de bovenkant van het scheenbeen waar de kniepees is aangehecht. De man houdt blijvend last van knieklachten. Hij ondervind hinder bij langdurig autorijden, klussen en bij zijn hobby waterskiën. De man krijgt € 1.359,– smartengeld voor de schade aan zijn knie.

Smartengeld knieletsel door medische fout

Een 39 jarige vrouw wordt geopereerd aan haar kniegewricht. Er ontstaat een infectie aan de knie. Een tweede operatie is noodzakelijk. De vrouw wordt 4 dagen opgenomen in het ziekenhuis, is 2,5 maanden aangewezen op krukken en wordt 4,5 maanden behandelt door een fysiotherapeut. De vrouw heeft ruim een jaar last van pijnklachten. Voor het knieletsel wordt € 4.239,– smartengeld toegekend.

Smartengeld knieletsel aanrijding

Een 43 jarige man komt met zijn knie tegen het dashboard bij een aanrijding in de auto. Na het ongeval volgen 56 behandelingen bij een fysiotherapeut. Door de aanhoudende pijnklachten wordt tot tweemaal besloten een kijkoperatie uit te voeren. Daarna volgt een operatie. De man wordt daarbij 9 dagen opgenomen. Het uitoefenen van zijn beroep als veehandelaar is blijvend onmogelijk. De man krijgt € 19.144,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld knieletsel verkeersongeval

Een 49 jarige vrouw wordt op de fiets aangereden door een auto. Er ontstaat een knieschijf breuk en wond aan de zijkant van haar knie. Bij hurken en knielen is zij blijvend beperkt. Ook de pijnklachten zijn blijvend. De vrouw woont op een kleine boerderij. Het exploiteren van de boerderij, waar overigens geen winst wordt gemaakt, is haar lust en haar leven. Na het ongeval kan de vrouw haar boerderij niet meer zelf exploiteren. De vrouw krijgt een smartengeldvergoeding voor haar knieletsel van € 50.350,–.

Overleg en advies

Smartengeld is altijd persoonlijk. De bovengenoemde bedragen geven slechts een indicatie. Voor een persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze letselschade advocaten. Bel 0800-4455000 voor het maken van een afspraak of vrijblijvend overleg. Ook voor vragen over onze dienstverlening kunt u altijd contact opnemen. Wij horen graag waar u mee te maken heeft.

Relevante informatie

Smartengeld berekenen|Smartengeld bij beenletsel|Smartengeld na een medische fout

Contact

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres