Smartengeld knieletsel

Smartengeld knieletsel: knieletsel is letselschade met ernstige gevolgen. Lopen, hurken, knielen en staan kan pijnlijk zijn. Soms is het gebruik van een rolstoel of krukken noodzakelijk. Knieletsel zorgt niet alleen voor materiële schade, maar leidt ook tot pijn, verdriet en beperkte levensvreugde. Voor deze schade wordt smartengeld toegekend bij knieletsel.

Na een ongeluk heeft u recht op een letselschadevergoeding en smartengeld als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval. Het smartengeld is een vergoeding voor de zogenaamde immateriële schade die bestaat uit pijn verdriet en verminderde levenskwaliteit. Letselschade hoeft niet blijvend te zijn om aanspraak te maken op een smartengeldbedrag. De hieronder opgenomen voorbeelden van smartengeldbedragen bij knieletsel geven een indicatie van de hoogte van het smartengeld. De genoemde schadebedragen betreffen alleen smartengeld. De totale letselschadevergoeding is vaak hoger.

Knieletsel, knieverwondingen

Bij verkeersongevallen ontstaat vaak letsel aan het onderlijf zoals knieletsel. Ook door medische fouten, arbeidsongevallen of een ongeluk in huis kan knieletsel ontstaan. Voorbeelden van veel voorkomend letsel aan knieën zijn:

 • Een gekneusde of verrekte knie;
 • Gebroken knieschijf;
 • Een knie die uit de kom schiet;
 • Kniebanden die scheuren of verreken;
 • Gescheurde kruisbanden, of verrekte kruisbanden;
 • Meniscus (kraakbeen) letsel;
 • Gescheurde kniepezen.

Een vorm van ernstig knieletsel is een tibia plateau fractuur. Het tibia plateau is de bovenkant van het scheenbeen dat het onderste gedeelte van het kniegewricht vormt.

Bij knieletsel speelt toename van slijtage een rol. Beschadiging van meniscus, kruisbanden of kraakbeen bij knieletsel kan ervoor zorgen dat klachten door slijtage of artrose op jongere leeftijd ontstaan of ernstiger zijn. Ook knieverwondingen die lijken te herstellen kunnen op lange termijn extra beperkingen door slijtage veroorzaken. Bij een letselschadevergoeding voor knieletsel dient dan ook rekening te worden gehouden met de gevolgen van de knieverwondingen op lange termijn.

smartengeld knieletsel, smartengeld bij knieletsel, voorbeelden smartengeld knieletsel, knie letsel smartengeld

Smartengeld knieletsel ongeval

Een man staat met een ladder in zijn hand op de stoep. Een auto rijdt tegen de ladder aan. De ladder komt tegen de knie van de man aan. Hierbij ontstaat een kneuzing van de tuberositas tibiae. Dit is de bobbel aan de bovenkant van het scheenbeen waar de kniepees is aangehecht. De man houdt blijvend last van knieklachten. Hij ondervindt hinder bij langdurig autorijden, klussen en bij zijn hobby waterskiën. De man krijgt € 1.359,– smartengeld voor de letselschade aan zijn knie.

Smartengeld knieletsel door medische fout

Een 39 jarige vrouw wordt geopereerd aan haar kniegewricht. Er ontstaat een infectie aan de knie. Een tweede operatie is noodzakelijk. De vrouw wordt 4 dagen opgenomen in het ziekenhuis, is 2,5 maanden aangewezen op krukken en wordt 4,5 maanden behandeld door een fysiotherapeut. De vrouw heeft ruim een jaar last van pijnklachten. Voor het knieletsel wordt € 4.239,– smartengeld toegekend.

Smartengeld knieletsel aanrijding

Een 43 jarige man komt met zijn knie tegen het dashboard bij een aanrijding in de auto. Na het ongeval volgen 56 behandelingen bij een fysiotherapeut. Door de aanhoudende pijnklachten wordt tot tweemaal besloten een kijkoperatie uit te voeren. Daarna volgt een operatie. De man wordt daarbij 9 dagen opgenomen. Het uitoefenen van zijn beroep als veehandelaar is blijvend onmogelijk. De man krijgt € 19.144,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld knieletsel verkeersongeval

Een 49 jarige vrouw wordt op de fiets aangereden door een auto. Er ontstaat een knieschijf breuk en een wond aan de zijkant van haar knie. Bij hurken en knielen is zij blijvend beperkt. Ook de pijnklachten zijn blijvend. De vrouw woont op een kleine boerderij. Het exploiteren van de boerderij, waar overigens geen winst wordt gemaakt, is haar lust en haar leven. Na het ongeval kan de vrouw haar boerderij niet meer zelf exploiteren. De vrouw krijgt een smartengeldvergoeding voor haar knieletsel van € 50.350.

Juridisch advies bij smartengeld knieletsel

Smartengeld is altijd persoonlijk. De bovengenoemde bedragen geven alleen een indicatie. Ieder knieletsel is anders, bovendien zijn de uiteindelijke gevolgen van het knieletsel sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie, het werk dat iemand doet, de leeftijd en hobby’s. Voor een persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze letselschade advocaten in Nijmegen en Arnhem. Bel 0800-4455000 (gratis) voor het maken van een afspraak of vrijblijvend overleg. Ook voor vragen over onze dienstverlening kunt u altijd contact opnemen. Wij horen graag waar u mee te maken heeft. Dit is natuurlijk vrijblijvend.
Onze letselschade-experts werken landelijk en komen graag naar u toe.

Relevante informatie

Smartengeld berekenen|Smartengeld bij beenletsel

Contact letselschade-expert

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief