Letselschade

Tibia plateau fractuur

Tibia plateau fractuur: Het tibia plateu is het dragende gedeelte van het scheenbeen. Samen met het dijbeen vormt het tibia plateau het kniegewricht. Een fractuur van het tibia plateau is letsel dat zeer beperkend is, lopen zal tijdelijk onmogelijk zijn, en veroorzaakt veel schade.

Is een tibia plateau fractuur ontstaan door een ongeval en veroorzaakte een ander dit ongeval? Indien er een aansprakelijke partij is heeft u recht op een schadevergoeding voor de letselschade die ontstaat door een tibia plateau factuur.

Wat is een tibia plateau fractuur

Bij een ongeval kan de knie geforceerd naar binnen of buiten bewegen. Het tibia plateau kan dan onder dusdanige druk komen dat een tibia plateau breuk ontstaat. Meestal gaat het om ongevallen waarbij veel kracht vrijkomt, zoals een verkeersongeval of een val van hoogte. Een tibia plateau breuk is een breuk in het kniegewricht van het onderbeen. De breuk kan aan de binnenkant of buitenkant ontstaan of aan beide kanten.

Doordat het ongeval vaak ook kraakbeen, meniscus en/of kruisbanden beschadigt, treden vaak complicaties op bij een breuk van het tibia plateau. Bij de fractuur ontstaan meestal zwellingen. Daarnaast kunt u tijdelijk geen gewicht dragen op de knie. Het vaststellen van de breuk kan middels een lichamelijk onderzoek, CT-scan of röntgenfoto’s.

tibia plateau fractuur, wat is een tibia plateau fractuur, schadevergoeding tibis plateau fractuur, smartengeld tibia plateau fractuur, tibia plateau breuk,

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit gipsen, eerst met een gipsspalk en vervolgens met een gipskoker. De gipskoker wordt pas geplaatst als de zwelling van het letsel is afgenomen. In de meeste gevallen is een operatie echter noodzakelijk. Ook voordat een operatie kan plaatsvinden, moeten de zwellingen van het letsel zijn afgenomen. Bij de operatie worden schroeven of een plaatje geplaatst om de breuk te herstellen.

Ook fysiotherapie zal een onderdeel zijn van het herstelproces. Bewegen maar niet (te veel) belasten is belangrijk voor het herstel. Fietsen is een veel gebruikte manier om de knie te bewegen zonder (over)belasting. Het herstelproces van een tibia plateau breuk zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Schadevergoeding tibia plateau fractuur

De schadevergoeding bij letsel bestaat uit alle geleden schade (kosten) en gederfde winst. Letsel aan knieën en benen leidt vaak tot (tijdelijke)arbeidsongeschiktheid. Een verlies aan inkomsten uit arbeid of onderneming is dan ook een veel voorkomende schadepost. Daarnaast kunnen er verschillende huis, tuin en keuken werkzaamheden zijn die u niet meer kunt uitvoeren. De kosten van hulp bij het huishouden of het onderhouden van uw tuin komen voor vergoeding in aanmerking. Ook kosten voor het inschakelen van een uitlaatservice voor de dagelijkse wandelingen met uw hond kan een schadepost zijn.

Schade is altijd persoonlijk. Vaak zijn er meer schadeposten dan u denkt. Een letselschade advocaat kan u helpen al uw schadeposten in beeld te brengen.

Smartengeld tibia plateau fractuur

De schade van letsel is altijd materieel en immaterieel. De materiële schade bestaat onder ander uit de bovengenoemde schadeposten. Het letsel veroorzaakt daarnaast pijn. Uw levensvreugde zal ook beperkt worden doordat u zich niet vrij kunt verplaatsen. De invloed van het letsel op uw sociale leven zal ook groot zijn. Dit is de immateriële schade van het ongeval. Voor deze schade wordt smartengeld toegekend. De smartengeld vergoeding compenseert het leed en verminderde levensvreugde van letsel.

Lees hier meer over de hoogte van het smartengeld en het berekenen van smartengeld.

Overleg en advies bij letsel

Heeft u letsel opgelopen. Bent u benieuwd wat onze letselschadespecialisten voor u kunnen betekenen? Plan een afspraak of bel om uw letsel vrijblijvend te bespreken naar 0800-44550000. Wij horen graag wat u is overkomen en denken graag met u mee om een passende oplossing te vinden.

De kosten van een letselschade advocaat worden rechtsreeks in rekening gebracht bij de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een deskundige kost u dan ook niets.

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief